EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Доведено ефективність та безпечність модифікованої пародонтальної анестезії при лікуванні карієсу зубів Доведено ефективність та безпечність модифікованої пародонтальної анестезії при лікуванні карієсу зубів
Доведено ефективність та безпечність модифікованої пародонтальної анестезії при лікуванні карієсу зубів Доведено ефективність та безпечність модифікованої пародонтальної анестезії при лікуванні карієсу зубів

Що нового?

Застосування пародонтальної анестезії (4% розчин артикаїну з адреналіном в співвідношенні 1: 200 000) може бути ефективним при лікування карієсу зубів.

Результати недавнього дослідження, опубліковані в журналі Stomatologiia, свідчать про те, що використання модифікованої пародонтальної анестезії при лікуванні карієсу зубів ефективно і не сприяє розвитку небажаних явищ.

Для визначення ефективності пародонтальної анестезії в дане дослідження були включені 78 пацієнтів у віці 25-56 років без серйозних соматичних патологій, яким потрібне лікування карієсу зубів.

Для знеболення використовували інтралігаментарну і модифіковану пародонтальну анестезію за допомогою 4% розчину артикаїну з судинозвужувальним засобом (адреналіном) в різних концентраціях. Критерії прогнозування ефективності і безпеки запланованої анестезії визначали за допомогою методу місцевої ін'єкційної анестезії на підставі функціональних параметрів пульпи зуба, таких як електрична збудливість і мікроциркуляція.

Була підтверджена висока безпека і ефективність модифікованої пародонтальної анестезії за допомогою 4% розчину артикаїну з адреналіном в співвідношенні 1: 200 000. Також вона виявилася простою у використанні, без необхідності застосування будь-якого спеціалізованого обладнання. Таким чином, модифікована пародонтальна анестезія ефективна і безпечна при лікуванні карієсу зубів.

Джерело:

Stomatologiia

Стаття:

[Comparative effectiveness of periodontal methods of anesthesia in the treatment of dental caries]

Автори:

E. N. Anisimova і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: