EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Результати дослідження свідчать про довгострокову ефективність терапії баріцитінібом при середньотяжкому і тяжкому атопічному дерматиті Результати дослідження свідчать про довгострокову ефективність терапії баріцитінібом при середньотяжкому і тяжкому атопічному дерматиті
Результати дослідження свідчать про довгострокову ефективність терапії баріцитінібом при середньотяжкому і тяжкому атопічному дерматиті Результати дослідження свідчать про довгострокову ефективність терапії баріцитінібом при середньотяжкому і тяжкому атопічному дерматиті

Що нового?

Було встановлено, що терапія баріцитінібом в дозі 2 або 4 мг забезпечує довгострокову ефективність при лікуванні атопічного дерматиту.

Згідно з результатами додаткового дослідження (BREEZE-AD3) для двох рандомізованих клінічних досліджень (BREEZE-AD1 і BREEZE-AD2), опублікованими в JAMA Dermatology, застосування баріцитініба (селективний інгібітор янус-кінази для прийому всередину) в дозах 2 і 4 мг у дорослих пацієнтів з атопічним дерматитом забезпечувало довгострокову ефективність (до 68 тижнів). Щоб визначити довгострокову ефективність терапії баріцитінібом, Jonathan I. Silverberg і співавт. включили в дослідження пацієнтів із середньотяжким і тяжким атопічним дерматитом з відповіддю або неповною відповіддю на терапію в двох дослідженнях.

Основною кінцевою точкою була частка учасників з загальною оцінкою тяжкості атопічного дерматиту в різні контрольні моменти часу (на 16, 36 і 52-му тижнях), за шкалою vIGA-AD, де оцінка 0 означала - «чиста шкіра»;1 - «майже чиста шкіра»; 2 - «легкий дерматит».  Додаткові кінцеві точки були: оцінка свербіння (4 бали і вище за числовою рейтинговою шкалою, NRS) та поліпшення індексу поширеності і тяжкості екземи (на 75% і більше за шкалою EASI 75).

Частки пацієнтів, які отримували баріцитініб в дозі 4 мг (70 пацієнтів) і 2 мг (54 пацієнта), які досягли значень 0/1 за vIGA-AD і поліпшення на 75% і більше за EASI на 16-му і 68-му тижнях, серед пацієнтів з відповіддю / частковою відповіддю на терапію наведені в таблиці 1:


Частки учасників, які досягли поліпшення оцінки свербежу за NRS на 4 бали або більше на 16-му і 32-му тижнях, наведені в таблиці 2:


Таким чином, терапія баріцитінібом володіє тривалою ефективністю при лікуванні атопічного дерматиту та може розглядатися в якості більш довгострокового методу лікування таких пацієнтів.


Джерело:

JAMA Dermatology

Стаття:

Long-term Efficacy of Baricitinib in Adults With Moderate to Severe Atopic Dermatitis Who Were Treatment Responders or Partial Responders: An Extension Study of 2 Randomized Clinical Trials

Автори:

Jonathan I. Silverberg і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: