EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
У раніше інфікованих осіб відзначаються більш виразні імунна і анамнестична реакції на введення однієї дози вакцини проти COVID-19 У раніше інфікованих осіб відзначаються більш виразні імунна і анамнестична реакції на введення однієї дози вакцини проти COVID-19
У раніше інфікованих осіб відзначаються більш виразні імунна і анамнестична реакції на введення однієї дози вакцини проти COVID-19 У раніше інфікованих осіб відзначаються більш виразні імунна і анамнестична реакції на введення однієї дози вакцини проти COVID-19

Що нового?

Встановлено, що введення однієї дози вакцини у осіб з коронавірусною інфекцією або у осіб, які видужали після інфекції, забезпечує достатній рівень захисту.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі International Journal of Infectious Diseases, у осіб, інфікованих коронавірусом, введення однієї дози векторної вакцини супроводжувалося виробленням більш високого рівня нейтралізуючих антитіл і розвитком захисного імунітету. У своєму дослідженні Mitnala Sasikala і співавт. оцінювали імунологічну пам'ять у раніше інфікованих коронавірусом медичних працівників після введення дози вакцини.

Після надання письмової інформованої згоди в дослідження були включені 280 медичних працівників. Учасники дослідження були розподілені в групи раніше інфікованих і раніше неінфікованих (позитивний і негативний результат тесту ОТ-ПЦР) Зразки крові збирали на початку дослідження і після введення вакцини для визначення кількості нейтралізуючих антитіл за допомогою хемілюмінесцентного аналізу і Т- і В-клітин пам'яті - методом проточної цитометрії.

Встановлено, що у раніше інфікованих осіб спостерігалася більш виразна Т-і В-клітинна відповідь (вироблення антитіл; Т-клітин пам'яті, які експресують антиген кластера диференціювання 4 (CD4): центральних клітин пам'яті CCR7 + CD45RA-, ефекторних клітин пам'яті CCR7- / CD45RA- ; загальної кількості Т-клітин CD8 +; наївних Т-клітин CD8 + CCR7 + CD45RA + і В-клітин пам'яті CD20 + CD27 +), ніж у осіб, які не були інфіковані COVID-19.

Таким чином, введення однієї дози вакцини викликає більш інтенсивне вироблення нейтралізуючих антитіл і захисного імунітету у осіб, які видужали від коронавірусної інфекції, в порівнянні з раніше неінфікованими.

Джерело:

International Journal of Infectious Diseases: IJID

Стаття:

Immunological memory and neutralizing activity to a single dose of COVID-19 vaccine in previously infected individuals

Автори:

Mitnala Sasikala і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: