EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Застосування карбонізованого лідокаїну дозволяє знизити дозу суфентанілу для інтубації Застосування карбонізованого лідокаїну дозволяє знизити дозу суфентанілу для інтубації
Застосування карбонізованого лідокаїну дозволяє знизити дозу суфентанілу для інтубації Застосування карбонізованого лідокаїну дозволяє знизити дозу суфентанілу для інтубації

Що нового?

Інгаляція лідокаїну за допомогою ультразвукового розпилювача в поєднанні з суфентанілом в мінімальній дозі може бути рекомендована для анестезії дихальних шляхів у пацієнтів, яким потрібна підтримка гемодинамічної стабільності або для самостійного дихання.

Згідно з результатами нещодавно проведеного дослідження, опублікованими в журналі BMC Anesthesiology, дозу суфентанілу для інтубації можна знизити при проведенні аерозольної інгаляції лідокаїну за допомогою ультразвукового розпилювача.

Як відомо, застосування небулізованого лідокаїну знижує реакцію реактивації на проведення інтубації. Автори дослідження, Qiaoqiao Xu і співавт., вивчили ефективність аерозольної інгаляції лідокаїну, виконаної за допомогою ультразвукового розпилювача, щоб оцінити можливість зниження дози суфентанілу для інтубації. 

Для цілей цього одноцентрового проспективного подвійного сліпого клінічного дослідження суфентаніл вводили внутрішньовенно в мінімальній дозі 0,5 мкг / кг з кроком підвищення / зниження 0,05 мкг / кг із застосуванням ступеневого методу Діксона. Спостереження припиняли після 8 рефлексів. В цілому в дослідження було включено 36 пацієнтів, з яких 2 пацієнта достроково припинили участь через недостатню координацію вдиху при інгаляції лідокаїну.

Ефективна концентрація суфентанілу (EC50 і EC95) в поєднанні з лідокаїном для інгаляцій, що проводиться за допомогою ультразвукового розпилювача, для інтубаційної анестезії становила 0,232 і 0,447 мкг / кг. Примітно, що під час інтубації у 23 пацієнтів (55,88%) зміна гемодинамічного індексу склала менше 20% відносно вихідного значення. Таким чином, можна рекомендувати інгаляцію лідокаїну ультразвуковим розпилювачем для анестезії дихальних шляхів з мінімальною дозою суфентанілу, особливо пацієнтам, які потребують більшої стабільності гемодинаміки або спонтанного дихання. 

Джерело:

BMC Anesthesiology

Стаття:

Sufentanil EC50 for endotracheal intubation with aerosol inhalation of carbonated lidocaine by ultrasonic atomizer

Автори:

Qiaoqiao Xu і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: