EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
ксероз ксероз
ксероз ксероз

Що нового?

Догляд за шкірою з використанням косметичних засобів, що містять цераміди, характеризується високою ефективністю щодо зниження вираженості симптомів старечого ксерозу, покращення якості життя та підвищення задоволеності результатами догляду.

Згідно з результатами проспективного відкритого дослідження, опублікованими в журналі Italian Journal of Dermatology and Venereology, чотиритижневий курс догляду за шкірою з використанням косметичних засобів, що містять цераміди, помітно полегшував симптоми старечого ксерозу та хронічний дискомфорт у осіб похилого віку. Учасники висловили високий ступінь задоволеності схемою догляду та повідомили про зменшення наслідків старечого ксерозу після курсу догляду.

Метою було оцінити, наскільки добре проста у використанні схема догляду за шкірою із застосуванням зволожуючого крему та очищувального засобу на основі церамідів допомагає боротися з ксерозом у осіб похилого віку. Протягом 4-тижневого дослідження учасники дотримувались встановленого протоколу. У контрольні точки (1-й візит на вихідному рівні; 2-й візит через 28±5 днів) медичний працівник проводив оцінку стану шкіри та якості життя добровольців на додаток до самооцінки, що виконується учасниками.

Догляд з використанням досліджуваних засобів призвів до загального суттєвого поліпшення за всіма критеріями, пов'язаними із сухістю шкіри. Зокрема, після періоду спостереження у 97% учасників не спостерігалося тріщин, 96% учасників повідомили про мінімальний дискомфорт через сухість шкіри або його відсутність, а у 93% учасників шорсткість шкіри була мінімальною або була відсутня. Результати самооцінки сухості шкіри добровольцями відповідали результатам оцінки медичними працівниками. Якість життя загалом покращилася в усіх добровольців, про що свідчило статистично значуще зниження ступеня збентеження та позитивний вплив на повсякденну та соціальну активність.

Загальний рівень задоволеності був сприятливим: 87% учасників висловили задоволення, а 93% повідомили про намір продовжити догляд після завершення дослідження. Таким чином, особи похилого віку відзначали статистично значуще полегшення симптомів старечого ксерозу та хронічного дискомфорту після дотримання схеми догляду за шкірою з використанням косметичних засобів, що містять цераміди протягом чотирьох тижнів, і повідомляли про підвищення задоволеності результатами догляду.

Джерело:

Italian Journal of Dermatology and Venereology

Стаття:

An easy to use, ceramide-containing skincare routine: effectiveness and improvement of quality of life in elderly patients with xerosis

Автори:

Filippi F. та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: