EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Пробукол в поєднанні з мекобаламіном в формі таблеток знижує виразність окислювального стресу у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією Пробукол в поєднанні з мекобаламіном в формі таблеток знижує виразність окислювального стресу у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією
Пробукол в поєднанні з мекобаламіном в формі таблеток знижує виразність окислювального стресу у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією Пробукол в поєднанні з мекобаламіном в формі таблеток знижує виразність окислювального стресу у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією

Що нового?

Застосування пробуколу в поєднанні з мекобаламіном в формі таблеток ефективно знижує виразність окислювального стресу у пацієнтів, які страждають на діабетичну периферичну нейропатію.

Згідно з результатами проспективного дослідження, опублікованими в Neuroscience Letters, комбіноване застосування пробуколу і мекобаламіну в формі таблеток у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією забезпечувало ефективне зниження виразності окислювального стресу. Дослідники вивчили вплив комбінації препаратів на окислювальний стрес у 104 учасників з діабетичною периферичною нейропатією, які були розділені на групу комбінованої терапії (n = 52) та контрольну групу (n = 52).

Протягом трьох місяців всі учасники приймали мекобаламін в формі таблеток після їжі. Відповідно, учасники з групи комбінованої терапії також приймали пробукол протягом приблизно трьох місяців. Показники спостереження в даному дослідженні включали оцінку за Торонтською алекситимічною шкалою (TCSS) (оцінка симптомів, сенсорних функцій і рефлексів), оцінку частоти розвитку небажаних реакцій, клінічної ефективності, показників окислювального стресу (каталаза (CAT), супероксиддисмутаза (SOD), глутатіонпероксидаза (GSH -Px), малоновий діальдегід (MDA)) і швидкість нервової провідності (швидкість провідності сенсорного (аферентного) нерва (SNCV) і швидкість провідності моторного нерва (MNCV) загального малогомілкового і серединного нерва).

Статистично значущих відмінностей в оцінках (симптоматичних, сенсорних, рефлекторних і загальних) між групами до початку терапії не спостерігалося. Після лікування дані оцінки в групі комбінованої терапії були нижче, ніж у контрольній групі. Після лікування відзначали зниження оцінок в обох групах у порівнянні з оцінками до початку лікування.

Статистично значущих відмінностей в швидкості нервової провідності (SNCV і NMCV) між групами до терапії не спостерігалося. Однак показники групи комбінованої терапії були вище показників в контрольній групі після терапії. Показники в групах після терапії були вище, ніж до терапії.

Статистично значущих відмінностей в показниках SOD, MDA, GSH-Px, CAT між двома групами до терапії не виявлено. Після терапії показники CAT, SOD і GSH-Px були статистично значимо вище, в той час як показник MDA в групі комбінованої терапії був статистично значимо нижче, ніж у контрольній групі. Після терапії показники CAT, SOD і GSH-Px в обох групах були статистично значимо вище, в той час як показник MDA був нижче в порівнянні з його показниками до початку терапії.

У порівнянні з контрольною групою клінічна ефективність в групі комбінованої терапії була набагато вище після терапії. Статистично значущих відмінностей між групами щодо загальної частоти розвитку небажаних реакцій виявлено не було (див. Таблицю нижче).


Таким чином, комбіноване застосування пробуколу і мекобаламіну в формі таблеток здатне знизити показники TCSS, відновити чутливість і рефлекси, підвищити швидкість передачі нервових імпульсів і мінімізувати виразність окислювального стресу у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією.

Джерело:

Neuroscience Letters

Стаття:

Analysis of the effect of probucol-mecobalamin tablets combination on oxidative stress in patients with diabetic peripheral neuropathy

Автори:

Hai-Ying Peng і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: