EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Оцінка ефективності застосування елобіксибату для підготовки кишечнику до колоноскопії Оцінка ефективності застосування елобіксибату для підготовки кишечнику до колоноскопії
Оцінка ефективності застосування елобіксибату для підготовки кишечнику до колоноскопії Оцінка ефективності застосування елобіксибату для підготовки кишечнику до колоноскопії

Що нового?

Елобіксибат у поєднанні з 1 л поліетиленгліколю та аскорбінової кислоти можна використовувати для очищення товстої кишки перед колоноскопією.

Результати рандомізованого дослідження, що були опубліковані у виданні Digestive Endoscopy, свідчать, що використання комбінації елобіксибату (інгібітора транспортера жовчних кислот клубової кишки) і 1 л поліетиленгліколю (ПЕГ)  з аскорбіновою кислотою (Аск) для очищення кишківника перед колоноскопією, призводить до ефективного очищення кишечника і низької частоти розвитку порушень сну.

Daisuke Yamaguchi та співавт. порівняли ефективність, безпеку та переносимість елобіксибату у поєднанні з розчином ПЕГ-Аск та натрію пікосульфату у поєднанні з розчином ПЕГ-Аск як засобів для підготовки кишечника у дорослих пацієнтів, яким показане планове проведення колоноскопії.

У цьому багатоцентровому проспективному, засліпленому для спостерігача дослідженні не-меншої ефективності, 196 із 210 пацієнтів розподілили в групу A (n = 99; введення елобіксибату у поєднанні з 1 л ПЕГ-Аск); та групу В (n = 97; введення натрію пікосульфату в поєднанні з 1 л ПЕГ-Аск). Для оцінки якості очищення кишківника використовували Бостонську шкалу підготовки кишківника (BBPS). Також відзначали час підготовки кишківника, переносимість терапії та частоту розвитку небажаних явищ.

Оцінки за шкалою BBPS та час підготовки кишечника в групах А та В були порівнянними. Частота належної підготовки кишечника у групі А була нижчою, ніж у групі В. Порушення сну у групі А спостерігалися значно рідше, ніж у групі В (див. таблицю 1 нижче).


Таким чином, комбінацію елобіксибату і ПЕГ-Аск можна використовувати як альтернативний засіб для підготовки кишечника до планової колоноскопії.

Джерело:

Digestive Endoscopy

Стаття:

The efficacy of elobixibat as bowel preparation agent for colonoscopy: A prospective, randomized, multi-center study

Автори:

Daisuke Yamaguchi і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: