EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
диспепсія, гастроентерологія диспепсія, гастроентерологія
диспепсія, гастроентерологія диспепсія, гастроентерологія

Ці рекомендації по веденню хворих на диспепсію запропоновані Українською гастроентерологічною асоціацією

Дивитися все

Один перегляд вмісту

Ці рекомендації по веденню хворих на диспепсію запропоновані Українською гастроентерологічною асоціацією та засновані на даних, що є у електронних базах даних PubMed, NCBI, Cochrane Library, Research-Gate, Google Scholar, а також на рекомендаціях провідних міжнародних гастроентерологічних та інших асоціацій та товариств: AGA, СAG, ACG, NICE, UEG. При підготовці рекомендацій враховували тільки оригінальні (проспективні, рандомізовані, контрольовані та подвійні сліпі) дослідження, систематичні огляди та мета-аналізи.

Для оцінки якості фактичних даних для фармакологічних методів лікування диспепсії застосована система GRADE, згідно якої для оцінки рівня доказів виділяють високий, середній, низький та дуже низький рівень доказів. Високий рівень доказів свідчить про те, що подальші дослідження для зміни думки відносно ефективності втручання не потрібно. Середній (помірний) рівень доказів передбачає необхідність додаткових досліджень, а низький рівень доказів означає, що очікуються нові дослідження, що можуть змінити думку відносно ефективності втручання. Дуже низький рівень означає, що докази сумнівні або конфліктні, а співвідношення «ризик-користь» точно не встановлено. Усі рекомендації представлено з урахуванням їх сили: сильні рекомендації передбачають явну перевагу метода/втручання над ризиком його застосування, у зв’язку з чим, строго рекомендовані; слабкі рекомендації балансують на грані співвідношення «ризик-користь»

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ua
Спробуй: