EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
dermatitis dermatitis
dermatitis dermatitis

Що нового?

Комбінація аброцитинібу для прийому внутрішньо та препарату для місцевого застосування ефективна і характеризується хорошою переносимістю у підлітків, які страждають на середньотяжкий атопічний дерматит.

У пацієнтів з атопічним дерматитом схема прийому аброцитинібу один раз на добу в поєднанні з препаратом для місцевого застосування виявилася ефективнішою і мала прийнятний профіль безпеки порівняно з прийомом плацебо внутрішньо у поєднанні з препаратом для місцевого застосування. Метою цього подвійного сліпого плацебо-контрольованого рандомізованого клінічного дослідження III фази (JADE TEEN) було вивчення ефективності та безпеки застосування комбінації аброцитинібу для прийому внутрішньо та препарату для місцевого застосування у лікуванні атопічного дерматиту.

В учасників спостерігалася незадовільна відповідь на лікування з використанням лікарського препарату для місцевого застосування протягом чотирьох тижнів поспіль або довше, або їм було показано системну терапію атопічного дерматиту. Пацієнтів, включених у дослідження (n = 285, вік: 12-17 років), рандомізували в групу аброцитинібу для прийому внутрішньо (доза 100 або 200 мг) або групу плацебо протягом 12 тижнів у комбінації з лікарським препаратом для місцевого застосування. Після завершення дослідження було проведено аналіз даних.

Супутніми основними кінцевими точками були: (1) досягнення відповіді «майже чиста шкіра» або «чиста шкіра» за шкалою загальної оцінки тяжкості захворювання дослідником (IGA) з покращенням на два та більше пункти щодо вихідного рівня; та (2) покращення показника за індексом поширеності та тяжкості екземи на 75 % і вище (EASI-75) щодо вихідного рівня. Ключова додаткова кінцева точка включала покращення показника за числовою рейтинговою шкалою максимального свербежу (PP-NRS4) на чотири і більше пунктів на 12-му тижні. Крім того, проводили моніторинг побічних ефектів.

До 12-го тижня статистично значуще велика частка пацієнтів, які отримували аброцитиніб (у дозі 100 або 200 мг), досягла відповіді 0/1 за шкалою IGA, показниками EASI-75 та PP-NRS4 порівняно з пацієнтами, які отримували плацебо. Більше того, у пацієнтів у групі застосування аброцитинібу небажані явища (НЯ), пов'язані з розвитком герпесу, були рідкісними, тоді як нудота була більш поширеним НЯ. У таблиці 1 наведено відомості про частку пацієнтів з небажаними явищами, що виникли під час лікування, та серйозними небажаними явищами.

Таким чином, комбінація аброцитинібу та препарату для місцевого застосування забезпечує статистично значуще полегшення ознак та симптомів атопічного дерматиту, покращуючи якість життя пацієнтів.

Джерело:

JAMA Dermatology

Стаття:

Efficacy and Safety of Abrocitinib in Combination With Topical Therapy in Adolescents With Moderate-to-Severe Atopic Dermatitis: The JADE TEEN Randomized Clinical Trial

Автори:

Lawrence F Eichenfield і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: