EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
ГЕРХ ГЕРХ
ГЕРХ ГЕРХ

Що нового?

Встановлено безпеку та ефективність антирефлюксної мукозектомії з накладенням кільця у лікуванні рефрактерної ГЕРХ.

Згідно з результатами нещодавно проведеного дослідження, антирефлюксна мукозектомія з накладенням кільця (АРМК) є новим мінімально інвазивним методом ендоскопічного втручання, ефективним при рефрактерній гастроезофагеальній рефлюксній хворобі (ГЕРХ). Ameya Deshmukh та співавт. оцінили ефективність АРМК у пацієнтів із діагнозом ГЕРХ.

В рамках дослідження АРМК була проведена чотирьом пацієнтам із ГЕРХ, рефрактерною до лікарської терапії. Троє з них мали неерозивний езофагіт, а один – ерозивний езофагіт. Два пацієнти мали грижі стравохідного отвору діафрагми діаметром не більше 2 см. Усі пацієнти пройшли вимірювання pH до та після процедури, а також контрольну езофагогастродуоденоскопію.

У всіх випадках АРМК було проведено успішно. У всіх пацієнтів відзначили зниження часу впливу кислоти та індексу DeMeester. Тривалість процедури становила від 6 до 15 хв. Про розвиток побічних ефектів не повідомлялося. Через 4 тижні після процедури всім пацієнтам відмінили терапію інгібітором протонної помпи (ІПП).

Процедуру АРМК було успішно виконано 4 пацієнтам з рефрактерною ГЕРХ, які відмовилися від хірургічного лікування. У всіх пацієнтів відзначалося статистично значуще зниження симптомів аж до їх повного зникнення. Через 4 тижні після проведення процедури всім пацієнтам було відмінено прийом ІПП. Таким чином, процедура АРМК, заснована виключно на лігуванні латексним кільцем, є більш швидкою, безпечною і простою з технічної точки зору методикою порівняно з іншими хірургічними та ендоскопічними втручаннями.

Джерело:

VideoGIE

Стаття:

Antireflux band mucosectomy: a novel minimally invasive approach for the treatment of refractory gastroesophageal reflux disease

Автори:

Ameya Deshmukh і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: