EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
gout gout
gout gout

Що нового?

Застосування дотинураду у дозах 2 мг та 4 мг забезпечує значне зниження рівня сечової кислоти у сироватці крові у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та з подагрою або гіперурикемією.

При проведенні аналізу об'єднаних даних Toshinari Takahashi та співавт. встановили, що застосування дотинураду, нового селективного інгібітору реабсорбції уратів, дозволяє знизити вміст сечової кислоти у сироватці крові у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та гіперурикемією чи подагрою без клінічних проявів. Частка пацієнтів, у яких вдалося досягти зниження рівня сечової кислоти у сироватці крові до ≤ 6,0 мг/дл, становила понад 80 % у групах з обома варіантами дозування (2 мг та 4 мг).

Метою даного дослідження була оцінка ефективності застосування дотинураду (ефекту зниження рівня сечової кислоти) у 222 учасників чотирьох клінічних досліджень. Крім того, дослідники провели оцінку довгострокового зниження рівня сечової кислоти при застосуванні дотинураду у 154 учасників. У таблиці 1 представлено відсоткову зміну вмісту сечової кислоти у сироватці крові та частку пацієнтів, у яких вдалося досягти зниження рівня сечової кислоти у сироватці крові до ≤ 6,0 мг/дл на фоні терапії дотинурадом у дозі 2 мг або 4 мг.

При оцінці довгострокового зниження рівня сечової кислоти при застосуванні дотинураду було отримано зіставні результати. Було встановлено, що одночасний прийом блокаторів рецепторів ангіотензину II або діуретиків впливав на ефективність дотинураду лише при застосуванні дози 2 мг. При застосуванні дотинураду частота зниження рівня сечової кислоти в сироватці до ≤ 6,0 мг/дл становила понад 80 % в обох аналізах. Це вказує на доцільність застосування препарату для лікування пацієнтів з гіперурикемічними станами та артеріальною гіпертензією.

Джерело:

Clinical and Experimental Hypertension

Стаття:

Uric acid-lowering effect of dotinurad, a novel selective urate reabsorption inhibitor, in hypertensive patients with gout or asymptomatic hyperuricemia: a pooled analysis of individual participant data in phase II and III trials

Автори:

Toshinari Takahashi і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: