EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
dentist dentist
dentist dentist

Що нового?

Застосування ополіскувача для ротової порожнини із зеленим чаєм дозволяє покращити гігієну порожнини рота і може стати корисним доповненням до стандартних заходів гігієни.

Результати дослідження, опубліковані в журналі General Dentistry, вказують на те, що настій зеленого чаю при його використанні як ополіскувач для порожнини рота має антибактеріальну дію на слину та бактеріальний зубний наліт. Jazmin Servin та співавт. провели дослідження з оцінки антибактеріальної дії ополіскувача для ротової порожнини із зеленим чаєм. До дослідження включили 28 учасників віком 18-40 років.

Учасників розділили на дві групи: полоскання настоєм зеленого чаю (основна група, n = 14) або дистильованою водою (група плацебо, n = 14). Для приготування 13% настою зеленого чаю 13 г зеленого чаю поміщали у 100 мл фізіологічного розчину при температурі 90 °C, а потім розливали отриману рідину в стерильні скляні ємності.

У цьому подвійному сліпому рандомізованому контрольованому дослідженні оцінку антибактеріальної активності проводили шляхом оцінки колонієутворюючих одиниць у культурах слини і зразків зубного нальоту, які отримували до і відразу після того, як учасники один раз полоскали рот 10 мл настою зеленого чаю або контрольного розчину.

Відмінності до та після втручання, а також міжгрупові відмінності аналізували з використанням критерію Стьюдента. Було встановлено статистично значущу різницю між групами: в учасників із групи полоскання настоєм зеленого чаю зменшення кількості колонієутворюючих одиниць було набагато більш вираженим. Таким чином, використання настою зеленого чаю як ополіскувача для порожнини рота допомагає контролювати кількість бактерій у зубному нальоті.

Джерело:

General Dentistry

Стаття:

Antibacterial effect of green tea infusion used as a mouthwash on saliva and bacterial plaque: a randomized controlled trial

Автори:

Jazmin Servin і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: