EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Безпека і економічна ефективність емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту для ерадикації Helicobacter pylori Безпека і економічна ефективність емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту для ерадикації Helicobacter pylori
Безпека і економічна ефективність емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту для ерадикації Helicobacter pylori Безпека і економічна ефективність емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту для ерадикації Helicobacter pylori

Що нового?

Беручи до уваги невисоку вартість і безпеку емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту, її можна призначати в якості ерадикаційної терапії Helicobacter pylori.

У дослідженні, опублікованому в Digestive Diseases and Sciences, був зроблений висновок, що в порівнянні з індивідуалізованою терапією застосування емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту є безпечним, ефективним і економічно доступним варіантом ерадикаційної терапії інфекції, викликаної Helicobacter pylori, що підтверджується результатами тесту на резистентність до кларитроміцину.

Щоб порівняти ефективність стандартної трикомпонентної терапії (СТТ) і емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту (BQT), а також визначити економічну ефективність індивідуалізованої терапії за результатами тесту на резистентність до кларитроміцину, Young Woon Chang і співавт. проаналізували 490 пацієнтів з інфекцією H. pylori, які страждають на хронічний гастрит або виразку шлунку.

292 з цих пацієнтів пройшли тест на резистентність до кларитроміцину. На підставі результатів тесту на резистентність до кларитроміцину пацієнтів, які отримували СТТ протягом тижня і BQT протягом 10 днів, розподілили в групу індивідуалізованої терапії (282 пацієнта). Решта пацієнтів були включені в групу емпіричної терапії (198 пацієнтів) і отримували BQT протягом 10 днів.

У близько 32,2% пацієнтів (94/292) в групі індивідуалізованої терапії був отриманий позитивний результат тесту на резистентність до кларитроміцину. Частота ерадикації за результатами аналізу, виконуваного в популяції пацієнтів, які отримали хоча б 1 дозу призначеного лікування (ITT-аналіз), і аналізу в популяції повної відповідності протоколу, представлена ​​в наступній таблиці.


У пацієнтів в групі емпіричної терапії частота розвитку небажаних явищ була нижче в порівнянні з групою індивідуалізованої терапії (35,1% в порівнянні з 52,7%, p <0,001). Крім того, вартість терапії на людину в групі емпіричної терапії була також нижче (406,50 дол. США порівняно з 503,50 дол. США).

Джерело:

Digestive Diseases and Sciences

Стаття:

Cost-Effectiveness of Empirical Bismuth-Based Quadruple Therapy and Tailored Therapy After Clarithromycin Resistance Tests for Helicobacter pylori Eradication

Автори:

Young Woon Chang і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: