EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Розчин ібупрофену/аргініну для місцевого застосування знижує чутливість зубів при відбілюванні.

стоматологія стоматологія
стоматологія стоматологія

Що нового?

Нанесення гелю з ібупрофеном/аргініном перед кабінетним відбілюванням зубів може допомогти мінімізувати ризик та інтенсивність чутливості зубів, пов'язаних із цією процедурою.

У рандомізованому потрійному сліпому контрольованому дослідженні застосування десенсибілізуючого гелю (що містить ібупрофен у поєднанні з аргініном) забезпечувало прийнятне зниження ризику та вираженості чутливості зубів при збереженні ефективності відбілювання без будь-яких погіршень. Метою дослідження було оцінити користь застосування десенсибілізуючого гелю перед відбілюванням зубів для зниження їх чутливості.

У ході дослідження порівнювали частоту та вираженість чутливості зубів, а також результати відбілювання у учасників, у яких застосовували експериментальний гель, та учасників, у яких застосовували плацебо. Загалом 62 добровольці з верхніми іклами відтінку А2 або темніше були рандомізовані до групи застосування десенсибілізуючого гелю з ібупрофеном/аргініном або до групи плацебо. Десенсибілізуючий гель наносили за 15 хвилин до проведення кабінетного відбілювання 35% гелем перекису водню протягом 50 хвилин, розділеного на 2 сеанси.

Чутливість зубів визначали з використанням візуальних та числових оціночних шкал. Крім того, оцінювали зміну кольору до та через місяць після відбілювання за допомогою різних інструментів оцінки. Для порівняння результатів між двома групами було проведено статистичний аналіз. У учасників, які застосовували десенсибілізуючий гель, шанси виникнення чутливості зубів були суттєво нижчими, ніж у учасників, які отримували плацебо (відношення шансів: 0,14 (95% ДІ: від 0,02 до 0,6)).

Крім того, в експериментальній групі вираженість чутливості зубів була нижчою протягом періоду до 48 годин після відбілювання. В обох групах спостерігалися сприятливі та порівняні результати відбілювання. Таким чином, місцеве застосування ібупрофену у поєднанні з аргініном може ефективно знизити ризик та вираженість чутливості зубів при збереженні ефективності процедури відбілювання.

Джерело:

Journal of Dentistry

Стаття:

Effect of topical application of ibuprofen/arginine on the in-office bleaching-induced tooth sensitivity: A randomized, triple-blind controlled trial

Автори:

Diego Hortkoff та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: