EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
У жінок з дисменореєю може спостерігатися хронічний біль У жінок з дисменореєю може спостерігатися хронічний біль
У жінок з дисменореєю може спостерігатися хронічний біль У жінок з дисменореєю може спостерігатися хронічний біль

Що нового?

Своєчасне лікування дисменореї у жінок може сприяти полегшенню хронічного болю.

Згідно з результатами дослідження, опублікованого в The Journal of Pain, дисменорея може розглядатися як частий фактор ризику розвитку хронічного болю у жінок.

Краще розуміння зв'язку між дисменореєю, більш високою чутливістю до болю і функціональними паттернами при нейровізуалізації з урахуванням хронічного болю може сприяти запобіганню хронічного болю.

874 жінки у віці від 25 до 74 років були обстежені протягом 10 років для виявлення зв'язку між дисменореєю і хронічним болем. Було проведене коригування з урахуванням способу життя, соціально-демографічних та психосоціальних характеристик.

У жінок на момент початку дослідження відзначена ними дисменорея була пов'язана з більш високим (на 41%) ризиком розвитку хронічного болю. Крім того, у жінок з дисменореєю відзначалися хронічний біль в інших областях тіла (≥ 3 областей, 1-2 області і ніде) і більш висока інтенсивність болю (висока, низька і відсутність). У жінок, які припинили менструювати на момент початку дослідження, ніяких доказів можливого зв'язку дисменореї в анамнезі та подальшої ймовірності розвитку хронічного болю виявлено не було.

Джерело:

The Journal of Pain

Стаття:

Prospective Association between Dysmenorrhea and Chronic Pain Development in Community-Dwelling Women

Автори:

Rui Li і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: