EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
У терапії ревматоїдного артриту інфліксимаб в формі для підшкірного введення перевершує за ефективністю форму для внутрішньовенного введення У терапії ревматоїдного артриту інфліксимаб в формі для підшкірного введення перевершує за ефективністю форму для внутрішньовенного введення
У терапії ревматоїдного артриту інфліксимаб в формі для підшкірного введення перевершує за ефективністю форму для внутрішньовенного введення У терапії ревматоїдного артриту інфліксимаб в формі для підшкірного введення перевершує за ефективністю форму для внутрішньовенного введення

Що нового?

Застосування біосиміляра інфліксимаба CT-P13 в формі для підшкірного введення у пацієнтів з ревматоїдним артритом може сприяти відновленню порушених функцій і зниженню активності захворювання.

Згідно з результатами мережевого регресійного метааналізу, опублікованими в журналі Arthritis Research & Therapy, використання схваленої на території ЄС форми інфліксимаба (CT-P13) для підшкірного (п / к) введення сприяє збільшенню частоти клінічної відповіді, зниженню активності захворювання і досягненню клінічно значущого відновлення порушених функцій у порівнянні з застосуванням CT-P13 у формі для внутрішньовенного (в / в) введення.

Були проаналізовані дані 949 пацієнтів з ревматоїдним артритом (РА) з двох рандомізованих досліджень для оцінки ефективності CT-P13 для п / к введення і в / в введення, а також CT-P13 для в / в введення і референтного інфліксимаба в формі для в / в введення.

Поряд з оцінкою активності захворювання було визначено зміни значень частоти ремісії і клінічно значущого відновлення порушених функцій щодо вихідного рівня на основі даних опитування для оцінки стану здоров'я - індекс інвалідизації (HAQ-DI).

Об'єднані дані 840 пацієнтів і 751 пацієнта були проаналізовані окремо на 30-му і 54-му тижнях. Через 30 тижнів спостерігалися статистично значущі відмінності в значеннях індексу активності ревматоїдного артриту з урахуванням стану 28 суглобів і рівня С-реактивного білка (DAS28-CRP), а також спрощеного і клінічного індексів активності захворювання (SDAI і CDAI), що підтверджують більшу ефективність застосування CT- P13 п / к у пацієнтів з РА.

Дані відмінності спостерігалися з 30-го по 54-й тижні, також підтверджуючи високу ефективність застосування CT-P13. Результати порівняння ефективності застосування CT-P13 в формі для п / к введення з формою для в / в введення і референтного інфліксимаба в формі для в / в введення виявилися схожими.

Таким чином, результати аналізу свідчать про те, що CT-P13 п / к може стати ефективною альтернативою інфліксимабу в формі для в / в введення.

Джерело:

Arthritis Research & Therapy

Стаття:

Comparative efficacy of subcutaneous (CT-P13) and intravenous infliximab in adult patients with rheumatoid arthritis: a network meta-regression of individual patient data from two randomised trials

Автори:

Bernard Combe і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: