EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Встановлено, що мультимодальна аналгезія ефективно полегшує післяопераційний біль в гінекології Встановлено, що мультимодальна аналгезія ефективно полегшує післяопераційний біль в гінекології
Встановлено, що мультимодальна аналгезія ефективно полегшує післяопераційний біль в гінекології Встановлено, що мультимодальна аналгезія ефективно полегшує післяопераційний біль в гінекології

Що нового?

Встановлено, що мультимодальна аналгезія та мультимодальна профілактика післяопераційної нудоти та блювоти ефективно полегшують біль після гінекологічних хірургічних втручань.

Мультимодальне знеболення виявилося ефективним знеболенням після гінекологічних втручань у госпіталізованих пацієнток. Профілактика післяопераційної нудоти та блювоти також продемонстувала цінність для гінекологічних пацієнток. Легше визначити індивідуальну потребу пацієнтки допомагає аналіз хірургічних медичних записів, зазначає дослідження, опубліковане в журналі "Ginekologia Polska". Дослідники провели цей аналіз переваги методів, що застосовуються в гінекології безпосередньо в післянестетичний період.

Була проведена оцінка післяопераційної медичної документації 150 пацієнток гінекологічної клініки. Учасниць, які отримували мультимодальне знеболення, розподілили на три групи: а) Група I: Використання опіоїдних та неопіоїдних анальгетиків; б) Група II: Використання опіоїдних та неопіоїдних анальгетиків та ад'ювантів; в) Група III: Застосування опіоїдних та неопіоїдних анальгетиків та центральної блокади.

Після япереведення пацієнтки з операційної, близько 80% учасниць дослідження груп ІІ і ІІІ, та 52% учасниць групи І не відчували ніякого болю. Коли пацієнток переводили в післяопераційну інтенсивну терапію (recovery room), більший відсоток осіб з групи І оцінив біль більше, ніж на п’ять за шкалою, порівняно з ІІ та ІІІ групами. найбільш використовуваним протиблювотним засобом був ондансетрон.

У післяопераційній інтенсивній терапії порівняно з групами І та ІІІ отримав ондансетрон більший відсоток пацієнток групі ІІ. Також більший відсоток осіб з групи III отримав ондансетрон у відділенні післянестетичної допомоги. Тільки пацієнткам групи III вводили метоклопрамід (перше введення інтраопераційно; друге – в recovery room).


Таким чином, мультимодальна анальгезія ефективно полегшує біль. Запобігання післяопераційній нудоті та блювоті є корисним наслідком у гінекологічних пацієнтів. 

Джерело:

Ginekologia Polska

Стаття:

The impact of multimodal therapies on the comfort and safety of patients in the immediate post-anaesthetic period following gynaecological procedures - part I

Автори:

Agnieszka Biskup та співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: