EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Оцінка запропонованої двокомпонентної терапії інфекції, викликаної Helicobacter pylori ІПП та амоксициліном Оцінка запропонованої двокомпонентної терапії інфекції, викликаної Helicobacter pylori ІПП та амоксициліном
Оцінка запропонованої двокомпонентної терапії інфекції, викликаної Helicobacter pylori ІПП та амоксициліном Оцінка запропонованої двокомпонентної терапії інфекції, викликаної Helicobacter pylori ІПП та амоксициліном

Що нового?

Двокомпонентна терапія інгібітором протонної помпи та амоксициліном 4 рази на добу забезпечує ефективне лікування інфекції, спричиненої Helicobacter pylori (H. pylori).

Згідно з результатами нещодавнього систематичного огляду та метааналізу рандомізованих порівняльних досліджень ефективності двокомпонентної терапії інгібітором протонної помпи (ІПП) та амоксициліном відносно інших методів лікування, воно характеризувалося більш високою безпекою і ефективністю відносно прийнятих режимів терапії першої лінії.

Cailing Li та співавт провели цей огляд з метою визначення більшої ефективності двокомпонентної терапії, порівняно з режимами терапії, зазначеними в клінічних рекомендаціях. До метааналізу були включені рандомізовані порівняльні дослідження ефективності двокомпонентної терапії ІПП та амоксициліном відносно інших методів лікування, для оцінки частот ерадикації, небажаних лікарських реакцій та дотримання режиму терапії. Аналізували за методикою з випадковими ефектами.

Як вказано нижче (таблиця 1), при застосуванні двокомпонентної терапії 4 рази на день частота ерадикації була вищою, ніж при застосуванні інших методів лікування.


Крім того, двокомпонентна терапія при використанні в якості терапії першої лінії характеризувалася вищою частотою ерадикації порівняно з іншими режимами терапії, про що свідчили результати аналізу, з припущенням, що всі пацієнти отримали призначене лікування (ITT-аналіз), та аналізу за протоколом. Результати були статистично значущими (таблиця 2).


Статистично значимих відмінностей щодо використання терапії порятунку не було виявлено. Двокомпонентна терапія була безпечнішою, ніж інші методи лікування, хоча відмінності щодо прихильності до терапії були відсутні.

Джерело:

Helicobacter

Стаття:

PPI-amoxicillin dual therapy four times daily is superior to guidelines recommended regimens in the Helicobacter pylori eradication therapy within Asia: A systematic review and meta-analysis

Автори:

Cailing Li і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: