EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Пренатальний вплив парабенів сприяє підвищенню ризику розвитку атопічного дерматиту Пренатальний вплив парабенів сприяє підвищенню ризику розвитку атопічного дерматиту
Пренатальний вплив парабенів сприяє підвищенню ризику розвитку атопічного дерматиту Пренатальний вплив парабенів сприяє підвищенню ризику розвитку атопічного дерматиту

Що нового?

Застосування парабенів пов'язано з підвищеним ризиком розвитку атопічного дерматиту у дітей.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Allergy, пренатальний вплив парабенів (етилпарабен і n-бутилпарабен) здатне підвищити схильність дітей до дитячої форми персистуючого атопічного дерматиту. Мета дослідження полягала у визначенні наявності зв'язку між пренатальним впливом парабенів і підвищеним ризиком розвитку атопічного дерматиту у дітей.

В аналіз були включені дані 261 пари мати-дитина з підгруп проспективного дослідження LINA, проведеного в німецькій популяції. На 34-му тижні вагітності проводили кількісне визначення рівня 8 видів парабенів в сечі матері. На підставі повідомлених батьками даних про дерматити, діагностовані у віці від 1 до 8 років, а також про початок і персистентний характер захворювання, атопічний дерматит у дітей класифікували на 4 фенотипи.

Дитяча форма атопічного дерматиту незалежно від наявності ремісії була зареєстрована у 12 дітей (4,6%) і 32 дітей (12,3%) у віці до 2 років. Також у 31 дитини (11,9%) був відзначений атопічний дерматит з раннім початком (після 2 років), а у 8 дітей (3,1%) - дитяча форма атопічного дерматиту (після 6 років).

В ході дослідження було встановлено, що вплив парабенів, таких як n-бутилпарабен і етилпарабен, пов'язане з підвищеним ризиком розвитку дитячої форми атопічного дерматиту без ремісії. Вплив обох парабенів є найбільш знаковим у дітей, у чиїх матерів в анамнезі був відсутній атопічний дерматит, незалежно від статі дитини.

Цей зв'язок був особливо виразним, якщо атопічний дерматит в анамнезі матері був відсутній. Це свідчить про те, що діти без генетичної схильності до атопічного дерматиту в значній мірі схильні до впливу парабенів. Таким чином, пренатальний вплив парабенів може підвищити ризик розвитку атопічного дерматиту.

Джерело:

Allergy

Стаття:

Prenatal paraben exposure and atopic dermatitis‐related outcomes among children

Автори:

Loreen Thürmann і співавт.

Коментарі (1)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ua ru
Спробуй: