EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Зв'язок між захворюваннями шкіри, що супроводжуються свербежем, у ранньому віці та ризиком розвитку больового синдрому у віці 10 років.

атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

У дітей наявність симптомів атопічного дерматиту (свербіж, сухість, почервоніння і т.д.) у віці 6 і 15 місяців корелює з віддаленими наслідками (вища частота больового синдрому) у віці 10 років.

Нові значущі результати свідчать про можливий взаємозв'язок між атопічним дерматитом (АтД) у ранньому дитячому віці та больовим синдромом у віці 10 років. Мета дослідження для перевірки обґрунтованості концепції полягала в оцінці впливу наявності симптомів АтД у ранньому віці на підвищення ризику розвитку больового синдрому в наступні роки.

Використовували дані пацієнтів з когорти Generation XXI, до якої увійшли 1302 дитини, які пройшли оцінку у віці 6 і 15 місяців, а також у віці 10 років. Для збору інформації про наявність симптомів, подібних до атопії, включаючи АтД, з моменту народження провели опитування батьків, а для збору анамнезу болю за попередні 3 місяці у дітей віком 10 років і батьків використовували структуровані опитувальники.

Діти, чиї батьки повідомили про наявність симптомів, подібних до АтД, у віці 6 місяців, мали значно більший ризик виникнення больового синдрому будь-якого генезу у віці 10 років. Згідно з висновком Vanessa Gorito діти з симптомами АтД у віці 15 місяців також мали високий ризик виникнення багатоосередкового больового синдрому у віці 10 років.

Джерело:

European Journal of Pediatrics

Стаття:

Atopic dermatitis in early life and pain at 10 years of age: An exploratory study

Автори:

Vanessa Gorito та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: