EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
інфекція інфекція
інфекція інфекція

Що нового?

При ерадикації H. pylori в осіб із гастритом послідовна терапія перевищує стандартну за  ефективністю.

Результати дослідження, опубліковані в журналі Pakistan Journal of Medical & Health Sciences, вказують на те, що послідовна терапія у осіб з гастритом забезпечує більш ефективну ерадикацію H. pylori, ніж стандартне лікування. Мета дослідження полягала в оцінці ефективності застосування стандартної та послідовної схем лікування у пацієнтів з гастритом та інфекцією, спричиненою H. pylori.

До цього рандомізованого контрольованого дослідження було включено 232 учасники, що відповідають критеріям відбору. Учасників рандомізували до групи А та групи В. Учасники з групи А отримували стандартну трикомпонентну терапію. Учасники групи В отримували послідовну терапію. Через 30 днів проводили уреазний дихальний тест.

Після оцінки його результатів за відсутності патогена підтверджували ефективність лікування. Усі дані реєстрували з використанням стандартної форми. Аналіз даних виконували за допомогою комп'ютерної програми SPSS, версія 21. Середній вік учасників становив 36,46±12,16 року у групі послідовної терапії та 38,63±13,11 року у групі стандартної терапії. Загалом у групі стандартної терапії було 24,1 % (n = 28) жінок та 75,9 % (n = 88) чоловіків, а у групі послідовної терапії – 36,2 % (n = 42) жінок та 63,8 % ( n = 74) чоловіків.

При застосуванні стандартної терапії ефективність становила 70,7 % (n = 82), а за послідовної терапії — 86,2 % (n = 100). Відмінність між групами була статистично значущою. Таким чином, при необхідності ерадикації H. pylori у пацієнтів з гастритом послідовна терапія може бути більш ефективною порівняно зі стандартною.

Джерело:

Pakistan Journal of Medical & Health Sciences

Стаття:

Comparison of the Efficacy of Conventional Versus Sequential Regimen in Patients of Gastritis Presenting with Helicobacter Pylori

Автори:

AHMAD ZAKA SUBHANI і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: