EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
H. pylori H. pylori
H. pylori H. pylori

Що нового?

Відеозаписи, зроблені гастроентерологами, є джерелом більш точної інформації про профілактику та лікування інфекції, викликаної H. pylori, у вищій якості.

Результати недавнього перехресного дослідження свідчать, що відеозаписи, зроблені гастроентерологами, містять більш точну та якісну інформацію про профілактику та лікування інфекції, спричиненої Helicobacter pylori (H. pylori). Метою дослідження була оцінка якості медичної інформації, представленої у відеозаписах, пов'язаних з інфекцією, викликаною H. pylori, на платформах з короткими відеороликами в Китаї, для надання рекомендацій щодо покращення вмісту таких відеороликів, що стосуються H. pylori.

Дослідники вивчили 242 відеоролики, пов'язані з інфекцією, викликаною H. pylori, на сайтах Kwai, Bilibili та TikTok. Якість та зміст цих відеороликів визначали за допомогою загальної оцінки якості (GQS) та модифікованого інструменту DISCERN. Крім того, було проведено порівняльний аналіз відеозаписів, отриманих з різних джерел, та вивчено поширені теми, пов'язані з H. pylori. Медіани оцінок GQS і DISCERN для проаналізованих відеороликів, що стосуються H. pylori, дорівнювали 2. Більшість цих відеозаписів були зроблені не гастроентерологами (56,2%; 136 з 242).

Відеозаписи, завантажені гастроентерологами (21,0%; 51 з 242), мали найвищі оцінки GQS та DISCERN (медіана: 3). Примітно, що менша частина відеороликів була присвячена таким темам, як контроль та лікування інфекції, викликаної H. pylori, у сім'ї (5,8%), необхідність ерадикаційної терапії у всіх пацієнтів з інфекцією, викликаної H. pylori (27,7%) , та небажані явища, пов'язані з ерадикаційною терапією інфекції, викликаної H. pylori (16,1%).

В рамках дослідження було зроблено висновок, що якість відеороликів, що стосуються H. pylori, на китайських платформах не забезпечує адекватного рівня інформування. Примітно, що відеозаписи, зроблені гастроентерологами, містили більш якісні рекомендації, що підкреслює важливість отримання інформації від медичних фахівців, які заслуговують на довіру. Для обмеження поширення дезінформації в Інтернет необхідно покращити методи керування контентом на платформах з короткими відеороликами. Більше того, слід мотивувати більшу кількість професіоналів до створення заслуговуючих на довіру відеороликів.

Джерело:

Frontiers in Public Health

Стаття:

The status quo of short videos as a health information source of Helicobacter pylori: a cross-sectional study

Автори:

Yongkang Lai та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: