EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Дослідили ефект занять з аеробіки при мігрені Дослідили ефект занять з аеробіки при мігрені
Дослідили ефект занять з аеробіки при мігрені Дослідили ефект занять з аеробіки при мігрені

Що нового?

Заняття з аеробіки як середньої інтенсивності, так і високої інтенсивності, можуть змінити індекс болю при мігрені.

Поточне дослідження показало, що заняття з аеробіки як середньої інтенсивності (moderate-intensity aerobic training, MOD T), так і високої інтенсивності (high-intensity aerobic training, HIGH T), зменшували відчуття болю у жінок з мігренню.

Але жодне з втручань не змінювало рівні субстанції Р (Substance P, SP) та сивороткового поліпептида-активатора аденілат-циклази (Adenylate-Cyclase Activating Polypeptide ,PACAP).

В дослідженні оцінили результати, отримані у  45-ти пацієнток з мігренню жіночої статі, що не були професійними спортсменками. Пацієнток розділили на групи контролю,  «MOD T» та «HIGH T». Перед виконанням занять з аеробіки та у періоді спостереження після їх виконання, врахували наступні показники: VO2max, індекс болю при мігрені, комплекцію тіла, та PACAP з SP.

За результатами, як режим «MOD T», так і  режим «HIGH T» знижував тривалість болю, його інтенсивність та частоту.

режим «MOD T», порівняно із  режимом «HIGH T», знижував тривалість болю та його інтенсивність з прийнятною ефективністю. Жоден з режимів, як «MOD T», так і «HIGH T», не змінював рівні PACAP та SP.

Згідно з висновками, обидва режими – «MOD T», та «HIGH T», здатні змінювати індекс мігренозного болю, але не змінюють рівні PACAP та SP, у жінок, що страждають на мігрень.

Джерело:

European Journal of Applied Physiology

Стаття:

The effects of two different intensities of aerobic training protocols on pain and serum neuro-biomarkers in women migraineurs: a randomized controlled trail

Автори:

Rasoul Eslami et al.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ua ru
Спробуй: