EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
infection infection
infection infection

Що нового?

Чотирикомпонентна терапія на основі тетрацикліну-левофлоксацину забезпечує більш ефективну ерадикацію H. pylori порівняно з чотирикомпонентною терапією на основі амоксициліну-левофлоксацину.

Як друга лінія терапії 10-денна чотирикомпонентна терапія на основі тетрацикліну-левофлоксацину (ТЛ) більш ефективна, ніж чотирикомпонентна терапія на основі амоксициліну-левофлоксацину (АЛ). Було виконано оцінку ефективності чотирикомпонентної терапії на основі ТЛ та АЛ для ерадикації H. pylori.

Після виявлення неефективності першої лінії терапії учасники з інфекцією H. pylori були рандомізовані для отримання чотирикомпонентної терапії на основі АЛ (амоксицилін 500 мг чотири рази на добу (4 р/добу), левофлоксацин 500 мг один раз на добу (1 р/добу), езомепразол 40 мг двічі на добу (2 р/добу) і трикалію дицитрат вісмуту 300 мг 4 р/добу) або ТЛ (тетрациклін 500 мг 4 р/добу, левофлоксацин 500 мг 1 р/добу, езомепразол 40 мг 2 р/добу і трикалію дицитрат вісмуту 300 мг 4 р/добу) протягом 10 днів. Ефективність терапії інфекції H. pylori оцінювали через шість тижнів після закінчення.

Згідно з результатами аналізу, що виконується виходячи з припущення, що всі пацієнти отримали призначене лікування, у групі чотирикомпонентної терапії інфекції H. pylori на основі ТЛ були виявлені більш сприятливі результати порівняно з групою чотирикомпонентної терапії на основі АЛ. У групах чотирикомпонентної терапії як на основі ТЛ, так і на основі АЛ спостерігалася зіставна частота розвитку небажаних явищ та ступінь дотримання режиму лікування (таблиця 1).

Під час проведення додаткової оцінки було встановлено, що чотирикомпонентна терапія на основі ТЛ забезпечила високу частоту ерадикації як стійких до левофлоксацину штамів, так і чутливих до нього (88,9 % та 100 %). При цьому чотирикомпонентна терапія на основі АЛ забезпечила високу частоту ерадикації чутливих до левофлоксацину штамів (90,9%), проте була малоефективною в ерадикації стійких до левофлоксацину штамів (50%).

Таким чином, чотирикомпонентна терапія на основі ТЛ забезпечує більш високу ефективність ерадикації H. pylori у порівнянні з чотирикомпонентною терапією на основі АЛ у пацієнтів із стійкістю до левофлоксацину.

Джерело:

Helicobacter

Стаття:

Tetracycline-levofloxacin versus amoxicillin-levofloxacin quadruple therapies in the second-line treatment of Helicobacter pylori infection

Автори:

Ping-I Hsu і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: