EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
COVID-19_vaccine COVID-19_vaccine
COVID-19_vaccine COVID-19_vaccine

Що нового?

Дані, опубліковані Центрами контролю та профілактики захворювань США (CDC), свідчать про безпеку вакцинації вагітних жінок проти коронавірусу.

Згідно з повідомленням, опублікованим 11 серпня 2021 р., було отримано нові дані, що підтверджують безпеку вакцинації проти SARS-CoV-2 у вагітних жінок. На підставі цих даних проведення такої вакцинації рекомендується у всіх осіб віком 12 років і старше. На думку CDC, дані вакцини ефективні та безпечні; при цьому всі вагітні жінки та жінки, які планують вагітність, а також годуючі грудьми повинні пройти вакцинацію, щоб убезпечити себе від коронавірусної інфекції.

В рамках нового аналізу поточних даних із реєстру імунізації вагітних V-safe CDC провели оцінку вакцинації на ранніх термінах вагітності. За підсумками аналізу, до якого включили майже 2500 вагітних жінок, які отримали мРНК-вакцину проти SARS-CoV-2 терміном до 20 тижнів вагітності, було встановлено відсутність підвищеного ризику викидня. Слід зазначити, що викидень спостерігається приблизно у 11-16% вагітних жінок, при цьому проведеному аналізі було встановлено, що після отримання вакцини від коронавірусу частота викидня склала 13%, що відповідає очікуваній частоті викидня в загальній популяції.

Раніше при аналізі даних, що збираються в рамках трьох систем контролю безпеки, не було виявлено жодних проблем з безпекою у вагітних жінок, які пройшли вакцинацію на пізніх термінах вагітності. Не спостерігалося жодного негативного впливу і на дітей цих жінок. Ці результати, а також дані про наявні серйозні ризики інфікування вірусом SARS-CoV-2 під час вагітності, вказують на користь від вакцинації проти коронавірусу у вагітних жінок, яка перевершує будь-які потенційні або відомі ризики.

Останнім часом спостерігається зростання кількості вагітних жінок із коронавірусною інфекцією. Широке поширення високовірулентного дельта-варіанту вірусу, нижчий обсяг застосування вакцин у вагітних жінок та підвищений ризик розвитку тяжкого захворювання та ускладнень, пов'язаних з інфікуванням вірусом SARS-CoV-2 вагітних жінок, вказують на необхідність посилення вакцинації у цій групі населення.

Джерело:

The Centers for Disease Control and Prevention

Стаття:

New CDC Data: COVID-19 Vaccination Safe for Pregnant People

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: