EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
нейропатичний.біль нейропатичний.біль
нейропатичний.біль нейропатичний.біль

Що нового?

Терапія баклофеном для місцевого застосування безпечна та ефективно знижує інтенсивність нейропатичного болю у пацієнтів з діагностованою діабетичною периферичною нейропатією.

Згідно з результатами плацебо-контрольованого подвійного сліпого клінічного дослідження, застосування крему з баклофеном (5%) для місцевого застосування є потенційним методом полегшення нейропатичного болю (визначеного за опитувальником для діагностики нейропатичного болю, що складається з 4 питань (DN4)) в ураженій ділянці, при цьому небажаних явищ під час терапії не спостерігалось. Мета дослідження, проведеного Shahram Ala та співавт., полягала у визначенні безпеки та ефективності місцевої терапії нейропатичного болю шляхом оцінки знеболювального ефекту баклофену для місцевого застосування при периферичному нейропатичному болю, спричиненому хронічним цукровим діабетом.

До дослідження було включено 60 пацієнтів із цукровим діабетом із супутньою периферичною нейропатією, діагностованою за допомогою опитувальника для оцінки нейропатичного болю (оцінка DN4 ≥ 4). В рамках дослідження пацієнти отримували крем із баклофеном (5%) або плацебо 2 р/добу протягом 3 тижнів. Повторну оцінку пацієнтів із застосуванням DN4 проводили щотижня. Отримані дані реєстрували для наступної статистичної оцінки. Загалом 27 учасників отримували плацебо та 33 учасників – крем з баклофеном.

Згідно з результатами аналізу основних кінцевих точок, на вихідному рівні та на 3-му тижні показники у групі застосування баклофену були більш сприятливими порівняно з групою плацебо. Після поправки на фонові захворювання та стать в жодній з наступних часових точок не було виявлено статистично значущих відмінностей між групами щодо оцінок за DN4. В обох групах було виявлено статистично значуще зниження оцінок DN4. У жодного з учасників дослідження небажаних явищ не відзначалося.

Таким чином, у пацієнтів з діабетичною периферичною нейропатією застосування крему з баклофеном (5%) для місцевого застосування є ефективним для лікування нейропатичного болю.

Джерело:

SN Comprehensive Clinical Medicine

Стаття:

The Analgesic Effects of Baclofen 5% Topical Cream for Treatment of Diabetic Peripheral Neuropathy: a Placebo-Control and Double-Blinded Clinical Trial

Автори:

Shahram Ala і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: