EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Порівняння ефективності топірамата і флунаризина в терапії симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем Порівняння ефективності топірамата і флунаризина в терапії симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем
Порівняння ефективності топірамата і флунаризина в терапії симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем Порівняння ефективності топірамата і флунаризина в терапії симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем

Що нового?

Результати дослідження свідчать, що застосування флунаризина і топірамата сприяє ефективному зниженню виразності симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем.

Згідно з результатами недавнього дослідження, опублікованими в журналі The International Journal of Neuroscience, традиційні препарати, які призначаються для профілактики мігрені, ефективні для полегшення симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем. Метою цього дослідження було порівняння ефективності застосування флунаризина і топірамата для зниження виразності симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем, а також оцінка змін рівнів пролактину і дофаміну до і після терапії.

У дослідження включили 66 пацієнтів з епізодичною мігренню. Учасників рандомізували для отримання флунаризина або топірамата. В ході дослідження у пацієнтів обох груп відзначалося полегшення симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем, в порівнянні з попередньою терапією в продромальному періоді, в фазі головного болю і в фазі полегшення.

Після лікування рівні пролактину у пацієнтів групи флунаризина були вище (t = -4,097), а рівні дофаміну - нижче (t = 1,909), ніж до терапії. Статистично значущих відмінностей в рівнях дофаміну (t = 1,556) і пролактину (t = 1,099) до і після терапії топіраматом виявлено не було.

Наведені вище спостереження вказують на зіставну ефективність флунаризина і топірамата, а також підтверджують роль системи «дофамін – пролактин» в якості основної мішені дії флунаризина для лікування симптомів мігрені, не пов'язаних з головним болем.

Джерело:

The International Journal of Neuroscience

Стаття:

The effect of topiramate versus flunarizine on the non-headache symptoms of migraine

Автори:

Wei Li і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ua
Спробуй: