EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
зубний біль зубний біль
зубний біль зубний біль

Що нового?

Комбінована терапія парацетамолом (у дозі 325 мг), ацеклофенаком (у дозі 100 мг) та серратіопептидазою (у дозі 15 мг) дозволяє ефективно полегшити біль після встановлення імплантату.

Згідно з результатами ретроспективного дослідження, для лікування післяопераційного болю у пацієнтів, які перенесли стоматологічну імплантацію, найчастіше призначалася протизапальна та знеболювальна комбінація серратіопептидази, парацетамолу та ацеклофенаку. Мета дослідження полягала у вивченні протизапальних і знеболювальних препаратів для лікування післяопераційного болю, що часто призначаються.

Крім того, дослідники вивчали зв'язок між статтю, віком та ефективністю терапії різними знеболювальними та протизапальними препаратами, що призначаються після імплантації. Було проведено ретроспективний збір даних 200 пацієнтів, які перенесли стоматологічну імплантацію, з подальшим аналізом протизапальних та знеболювальних препаратів, що найчастіше призначаються у післяопераційний період.

Згідно з даними про розподіл частоти використання, комбінацію парацетамолу (у дозі 325 мг), ацеклофенаку (у дозі 100 мг) та серратіопептидази (у дозі 15 мг) призначали 87% пацієнтам. Також було встановлено, що парацетамол у дозі 650 мг призначали 10% пацієнтів, а піроксикам у дозі 20 мг – 3% пацієнтів. Вираженого зв'язку між статтю та ефективністю різних протизапальних та знеболювальних препаратів, що призначаються після імплантації, не виявлено.

Таким чином, для контролю болю після стоматологічної імплантації найбільш часто призначається комбінація серратіопептидази, парацетамолу та ацеклофенаку.

Джерело:

Journal of Long-Term Effects of Medical Implants

Стаття:

Analgesics/Anti-Inflammatory Drugs Preferred Following Implant Placement: A Retrospective Study

Автори:

Karthikeyan Murthykumar і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: