EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
травма травма
травма травма

Що нового?

Американська академія хірургів-ортопедів розробила 14 суворих та помірних рекомендацій для зниження ризику розвитку інфекцій в ділянці хірургічного втручання з приводу травми.

У науково обґрунтованих клінічних рекомендаціях, опублікованих у журналі Dermatology, містяться ефективні пропозиції щодо попередження інфекцій в ділянці хірургічного втручання при великій травмі кінцівки. Мета дослідження полягала в оцінці наявних в даний час наукових даних для розробки пропозицій, що дозволяють запобігти розвитку посттравматичної інфекції в ділянці хірургічного втручання. Загалом було сформовано 14 суворих та помірних рекомендацій.

У разі відкритого перелому кінцівки на ранньому етапі необхідно провести терапію антибіотиками, щоб мінімізувати ризик розвитку глибокої ранової інфекції. При хірургічному лікуванні відкритих переломів автори запропонували проведення передопераційної терапії антибіотиками для профілактики розвитку інфекцій в ділянці хірургічного втручання. Пацієнтів з відкритими переломами необхідно якомога раніше і переважно протягом 24 годин після травми перевести в операційну для обробки та промивання рани.

Пацієнтам із травмою кінцівки, яким показано хірургічне втручання, рекомендується профілактична антибіотикотерапія з використанням препаратів для системного застосування, наприклад, кліндаміцину або цефазоліну. Однак при відкритих переломах ІІІ типу і, при необхідності, ІІ типу слід застосовувати антибіотики, що діють, у тому числі, проти грамнегативних бактерій. У пацієнтів, яким показано хірургічне втручання з приводу великої травми кінцівки, застосування місцевих антибіотиків може бути ефективним.

Як початкове лікування відкритої рани рекомендується зрошення фізіологічним розчином (без добавок). У тих випадках, коли це обґрунтовано, рекомендується закриття відкритої рани, щоб уникнути перехресного забруднення. Для покращення результатів та мінімізації ризику розвитку інфекцій у місці входу або виходу спиці не рекомендується використовувати пов'язки зі срібним покриттям.

Джерело:

Dermatology

Стаття:

Guideline Issued for Preventing SSI After Major Extremity Trauma

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: