EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
oral_contraceptive oral_contraceptive
oral_contraceptive oral_contraceptive

Що нового?

При застосуванні нового безестрогенного орального контрацептиву, що містить лише дроспіренон, спостерігалося статистично значуще покращення менструального циклу кровотечі та переносимості, а також зниження частоти припинення прийому препарату.

Порівняно з групою застосування дезогестрелу у жінок у групі застосування орального контрацептиву, що містить лише дроспіренон, відзначали покращення якості життя, переносимості, менструального циклу кровотечі та дотримання режиму прийому препарату. Також, згідно з результатами дослідження III фази, опублікованими в журналі Gynecological Endocrinology, частота припинення прийому препарату була нижчою у жінок, які застосовують дроспіренон у таблетках.

Мета даного подвійного сліпого проспективного дослідження з двома плацебо полягала у вивченні впливу прийому безестрогенного орального контрацептиву, що містить тільки дроспіренон, в дозі 4 мг у порівнянні з прийомом дезогестрелу в дозі 0,075 мг на частоту відміни препарату через розвиток небажаних явищ У дослідженні взяли участь здорові жінки віком 18-45 років. Оцінку пройшли 858 жінок, які отримували дроспіренон (6691 цикл прийому), і 332 жінки, які отримували дезогестрел (2487 ​​циклів прийому).

Порівняно з групою дроспіренону у групі дезогестрелу частка жінок, які достроково припинили участь у дослідженні у зв'язку з небажаними явищами, що виникли під час лікування (НЯВХЛ), була нижчою. Це означає, що у групі дроспіренону на 32% більше жінок повністю пройшли дослідження порівняно з групою дезогестрелу (згідно з результатами оцінки площі під кривою (AUC) за методом Каплана – Мейєра).

Порівняно з групою дезогестрелу у групі дроспіренону спостерігалося зниження на 55% частоти припинення прийому препарату через аномальні маткові кровотечі (див. таблицю 1).

Таким чином, поліпшення характеру кровотеч при прийомі безестрогенного орального контрацептиву, що містить тільки дроспіренон, дозволить збільшити обсяг застосування препаратів, що містять тільки прогестин, у всіх категорій жінок.

Джерело:

Gynecological Endocrinology

Стаття:

Overall and Bleeding-Related Discontinuation Rates of a New Oral Contraceptive Containing 4 mg Drospirenone Only in a 24/4 Regimen and Comparison to 0.075 mg Desogestrel

Автори:

Pedro-Antonio Regidor і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: