EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
атопічного_дерматиту_у_дітей атопічного_дерматиту_у_дітей
атопічного_дерматиту_у_дітей атопічного_дерматиту_у_дітей

Що нового?

Застосування дупілумабу сприяє зниженню симптомів атопічного дерматиту в чотирьох анатомічних областях у підлітків та дітей.

Відповідно до результатів ретроспективного аналізу підгрупи пацієнтів, опублікованих у журналі Dermatology and Therapy, застосування дупілумабу у дітей віком 6 років і старше забезпечує стійке та швидке зниження ступеня тяжкості та виразності симптомів атопічного дерматиту у всіх аналізованих анатомічних областях. Дослідники оцінили ефективність дупілумабу для зниження ступеня тяжкості та виразності симптомів атопічного дерматиту у чотирьох анатомічних областях.

Дослідження провели з використанням даних, отриманих у двох рандомізованих плацебо-контрольованих подвійних сліпих міжнародних багатоцентрових дослідженнях III фази з оцінки застосування дупілумабу у підлітків (у віці від ≥ 12 до < 18 років) із середньотяжким або тяжким атопічним дерматитом та у дітей (у віці ≥ 6 до < 12 років) з тяжким атопічним дерматитом.

Ключовими точками були середні відсоткові зміни в оцінці симптомів (ліхенізація, почервоніння, екскоріація, набряк / утворення папул) та ступеня тяжкості (площа ураження поверхні тіла, виражена у відсотках) атопічного дерматиту згідно з індексом поширеності та тяжкості екземи (шкала EASI) у період з вихідного рівня до 16-го тижня. Згідно з отриманими результатами, застосування дупілумабу сприяло зниженню ступеня тяжкості та виразності симптомів атопічного дерматиту в чотирьох анатомічних областях (голова та шия, тулуб, нижні кінцівки, верхні кінцівки).

З урахуванням зниження виразності симптомів та зменшення площі ураження поверхні тіла (%) згідно з оцінкою за шкалою EASI, у всіх чотирьох анатомічних областях спостерігалися порівняні поліпшення. Про зниження симптомів у всіх анатомічних областях пацієнти повідомляли на ранньому етапі протягом перших чотирьох тижнів терапії, при цьому результати зберігалися до 16-го тижня включно. Таким чином, застосування дупілумабу можна вважати за доцільне для лікування атопічного дерматиту у дітей.

Джерело:

Dermatology and Therapy

Стаття:

Dupilumab Demonstrates Rapid and Consistent Improvement in Extent and Signs of Atopic Dermatitis Across All Anatomical Regions in Pediatric Patients 6 Years of Age and Older

Автори:

Eric L Simpson і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: