EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
H. pylori H. pylori
H. pylori H. pylori

Що нового?

Резервна ерадикаційна терапія на основі культуральних методів діагностики має підтверджену високу ефективність при ерадикації H. pylori навіть при підвищеній резистентності до протимікробних препаратів.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Helicobacter, ерадикаційна терапія на основі культуральних методів діагностики з урахуванням сприйнятливості до препарату, що застосовується як резервна терапія, продемонструвала ефективність та безпеку навіть у пацієнтів з високою резистентністю до протимікробних препаратів. Jung Won Lee та співавт. поставили за мету вивчити безпеку та ефективність резервної ерадикаційної терапії на основі культуральних методів діагностики у пацієнтів з відсутністю відповіді на попередню ерадикаційну терапію Helicobacter pylori (H. pylori).

Пацієнтам з персистуючою інфекцією H. pylori, які отримали не менше однієї лінії ерадикаційної терапії, запропонували провести культуральний аналіз для визначення мінімальних інгібуючих концентрацій різних протимікробних препаратів методом ендоскопічної резекції. Пацієнтів розділили на чотири групи за допомогою алгоритму на основі оцінки резистентності до протимікробних препаратів. Загалом у дослідження було включено 132 пацієнти, а завершили його 84 учасники.

Учасникам призначили курс лікування тривалістю 7 або 14 днів і розподілили (1) у групу трикомпонентної терапії із застосуванням інгібітору протонної помпи (ІПП) у комбінації з кларитроміцином (n = 11), (2) у групу застосування моксифлоксацину, езомепразолу та амоксициліну (МЕА) (n = 15); (3) у групу чотирикомпонентної терапії із застосуванням езомепразолу, вісмуту, метронідазолу та тетрацикліну (n = 53) або (4) у групу трикомпонентної терапії із застосуванням рифабутину, лансопразолу та амоксициліну (РЛА) (n = 5).

Автори провели оцінку ефективності елімінації H. pylori, прихильності до лікування та частоти розвитку небажаних явищ. Загальні показники резистентності до моксифлоксацину, метронідазолу, кларитроміцину та амоксициліну склали 71,4%, 47,6%, 83,3% та 13,1% відповідно. На рисунку 1 наведено дані про рівні елімінації H. pylori у підгрупах лікування.

Нудота була найчастіше реєстрованим небажаним явищем (25,0%). Статистично значущих міжгрупових відмінностей щодо серйозних небажаних явищ немає. Таким чином, елімінаційна терапія H. pylori на основі культуральних методів діагностики є ефективною для лікування інфекції H. pylori.

Джерело:

Helicobacter

Стаття:

Favorable outcomes of rescue second- or third-line culture-based Helicobacter pylori eradication treatment in areas of high antimicrobial resistance

Автори:

Jung Won Lee і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: