EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Недостатнє споживання поживних речовин та високе споживання цукру у жінок із порушенням менструального циклу

порушення менструального циклу порушення менструального циклу
порушення менструального циклу порушення менструального циклу

Що нового?

Жінки з порушенням менструального циклу, ймовірно, споживають більше продуктів та напоїв із високим вмістом цукру, що призводить до недостатнього споживання поживних речовин.

Згідно з результатами недавнього перехресного дослідження, у жінок з порушенням менструального циклу часто спостерігається недостатнє споживання поживних речовин та підвищене споживання продуктів та напоїв із високим вмістом цукру. Харчування відіграє важливу роль у контролі та полегшенні симптомів порушення менструального циклу. Тому мета даного дослідження полягала у вивченні взаємозв'язку між порушеннями менструального циклу та споживанням певних продуктів та поживних речовин у 509 менструюючих жінок (віком 18–65 років).

Дослідники використовували Google Forms для створення опитувальника, який був поширений в декількох онлайн-додатках (WhatsApp, Instagram і т. д.). П'ять блоків опитувальника включали питання, пов'язані з демографічними даними, антропометричними показниками (такими як маса тіла (г або кг), зростання (м або см)), харчовими звичками, менструальним статусом та споживанням їжі протягом 24 годин. Статистичний аналіз проводили з використанням SPSS 23, а аналіз поживних речовин за допомогою BeBiS 9.0.

Встановлено, що жінки з порушенням менструального циклу мали нижчий індекс маси тіла (ІМТ) ніж здорові учасниці. Жінки з порушенням менструального циклу споживали менше білка, вітаміну K, вітаміну B3, вітаміну B5 та натрію порівняно зі здоровими жінками. У порівнянні з національними стандартами достатнього споживання у всіх учасниць спостерігалося більш високе споживання натрію, фосфору, марганцю та вітаміну B3 та нижче споживання інших поживних речовин.

Порушення менструального циклу, харчові звички та споживання їжі взаємозалежні. При лікуванні порушень менструального циклу слід зважати на фактори, пов'язані з харчуванням. Медичні працівники повинні знати про дефіцит поживних речовин, який може посилити існуюче захворювання, та вживати відповідних заходів щодо нормалізації раціону харчування для його усунення.

Джерело:

BMC Women's Health

Стаття:

The relationship between dietary habits and menstruation problems in women: a cross-sectional study

Автори:

Hatice Kübra Barcın Güzeldere та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ru en ua
Спробуй: