EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
стоматологія стоматологія
стоматологія стоматологія

Що нового?

Застосування пластиру з лідокаїном 60% за 3 хв до інфільтраційної анестезії забезпечує ефективне та безпечне полегшення болю при проколі слизової оболонки та введенні анестетика, дозволяючи знизити дискомфорт пацієнта під час стоматологічних процедур.

Згідно з результатами недавнього попереднього контрольованого дослідження, застосування пластиру з лідокаїном 60% перед інфільтраційною анестезією ефективно знижує рівень стресу пацієнта під час лікування зубів. У світлі наявності незадоволеної потреби у більш ефективних методах лікування болю було проведено дослідження для оцінки ефективності та безпеки застосування пластиру з лідокаїном, що має виражену місцеву анестезуючу дію.

У дослідження було включено 14 здорових добровольців (вік від 18 до 60 років), яким на слизову оболонку порожнини рота накладали пластир з лідокаїном. Основною кінцевою точкою була ступінь зниження інтенсивності болю при введенні голки, що оцінюється за допомогою візуальної аналогової шкали (ВАШ). Додаткові кінцеві точки включали рівень зниження інтенсивності болю під час ін'єкції анестетика, що оцінюється за допомогою ВАШ, а також ступінь зниження інтенсивності болю як при введенні голки, так і під час ін'єкції анестетика, що оцінюється за допомогою вербальної рейтингової шкали (ВРШ).

Оцінка безпеки включала частоту розвитку побічних ефектів, таких як мукозит і біль слизової оболонки ротової порожнини, після видалення пластиру з лідокаїном. Оцінку стану слизової оболонки у місці накладання проводили відповідно до Загальних термінологічних критеріїв для небажаних явищ версії 5.0. Результати виявилися вражаючими. Застосування пластиру з лідокаїном забезпечило значне зниження інтенсивності болю при проколюванні слизової оболонки, так і при ін'єкції місцевого анестетика в порівнянні з анестезією без застосування пластиру.

Результати статистичного аналізу свідчили про виражене зниження оцінки за ВАШ, що вказувало на ефективність застосування пластиру з лідокаїном для зниження дискомфорту під час стоматологічних процедур. Крім того, отримані результати свідчили про безпеку застосування пластиру з лідокаїном. При аналізі за допомогою стандартизованих критеріїв оцінки небажаних явищ у учасників дослідження не було зареєстровано негативних результатів, пов'язаних із застосуванням пластиру з лідокаїном. Таким чином, застосування пластиру з лідокаїном за 3 хв до анестезії значно зменшує інтенсивність болю під час стоматологічних процедур, знижуючи рівень стресу пацієнта.

Це підкреслює потенційні переваги пластиру з лідокаїном як безпечний та ефективний засіб для підвищення комфорту пацієнта під час лікування зубів. Ці результати вказують на вражаючий прогрес у галузі стоматологічної допомоги та можливість проведення стоматологічних процедур у більш комфортних та менш стресових умовах. Необхідні подальші наукові та клінічні дослідження застосування пластиру з лідокаїном для отримання додаткових даних, які дозволять кардинально змінити підхід до знеболювання у стоматології та відкрити нову еру у наданні медичної допомоги, орієнтованої на пацієнта.

Джерело:

Dentistry Journal (Basel)

Стаття:

Clinical Efficacy and Safety of Lidocaine Tape for Topical Anesthesia of the Oral Mucosa: A Preliminary Controlled Trial

Автори:

Ryouji Tani та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: