EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Новий сульфатний таблетований пероральний препарат ефективно очищує кишечник при підготовці до колоноскопії Новий сульфатний таблетований пероральний препарат ефективно очищує кишечник при підготовці до колоноскопії
Новий сульфатний таблетований пероральний препарат ефективно очищує кишечник при підготовці до колоноскопії Новий сульфатний таблетований пероральний препарат ефективно очищує кишечник при підготовці до колоноскопії

Що нового?

При підготовці кишечника дорослих пацієнтів до колоноскопії, новий пероральний сульфатний препарат очищує товсту кишку еквівалентно препарату з поліетиленгліколю, електролітів та аскорбату (PEG-EA).

Згідно з дослідженням, опублікованим в «Американському журналі гастроентерології», сульфатний таблетований пероральний препарат забезпечує високий рівень очищення кишечнику (92%) у амбулаторних пацієнтів, які готуються до колоноскопії. Ці таблетки продемонстрували результат, не нижчий ніж при використанні препарату PEG-EA з поліетиленгліколю (PEG3350), електролітів та аскорбату. Результат застосування сульфатних пероральних таблеток був значно кращим за загальною оцінкою та за дією в проксимальній частині товстої кишки. В багатоцентровому, однократно засліпленому рандомізованому дослідженні у США, Ді Пальма та співавтори оцінили ефективність та безпеку прийому пероральних таблеток сульфату у порівнянні з традиційним розчином препарату для підготовки кишечника PEG-EA.

Учасники (середній вік - 57 років) були розподілені на дві групи: групу прийому PEG-EA (n = 306), та групу прийому пероральних сульфатних таблеток (n = 314). Обидва препарати у двох розділених дозах, починаючи з вечора перед колоноскопією. Колоноскопію проводили «засліплені» лікарі-дослідники.

Ефективність очищення оцінювали за 4-бальною шкалою, сегментарно та загалом. Оцінки "відмінно" чи "добре" вважалися успіхом застосування. Безпеку оцінювали аналізом спонтанно повідомлених побічних явищ, за лабораторними тестами та вимогами оцінки очікуваних симптомів підготовки, та ін.

Вищий показник успішності очищення спостерігали при прийомі всередину сульфатних таблеток (92%), що був не нижчим ніж при використанні препарату PEG-EA (89%). Невеликий відсоток пацієнтів відзначив відчуті шлунково-кишкові симптоми як серйозні (<5% для обох препаратів).

При порівнянні змін хімічних та гематологічних показників при застосуванні обох препаратів не спостерігалось жодних клінічно важливих відмінностей. При прийомі всередину сульфатних таблеток не було відзначено серйозних побічних ефектів. Сульфатний таблетований препарат для прийому всередину продемонстрував добру переносимість, порівнянний до прийому препарату PEG-EA рівень спонтанно повідомлених побічних ефектів. При цьому частота серйозних відчутих симптомів шлунково-кишкового тракту була мінімізованою.

Таким чином, сульфатний таблетований пероральний препарат є безпечним та ефективним терапевтичним вибором, який може мати добре сприйняття пацієнтами, що готуються до проведення колоноскопії.

Джерело:

The American Journal of Gastroenterology

Стаття:

A Safety and Efficacy Comparison of a New Sulfate-Based Tablet Bowel Preparation Versus a PEG and Ascorbate Comparator in Adult Subjects Undergoing Colonoscopy

Автори:

Di Palma та співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: