EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
алергічний риніт алергічний риніт
алергічний риніт алергічний риніт

Що нового?

У дорослих пацієнтів з алергічним ринітом, спричиненим алергеном КДП, та порушеннями сну, пов'язаними з бронхіальною астмою, застосування препарату SQ HDM SLIT у формі таблеток пов'язане зі зменшенням безсоння та сонливості за суб'єктивною оцінкою.

Багатоцентрова поздовжня проспективна оцінка спостережень за 12 місяців показала, що після застосування таблеток для сублінгвальної імунотерапії алергенами кліщів домашнього пилу стандартизованої якості (SQ HDM SLIT) протягом року у осіб, які страждають на алергічний риніт (АР), викликаний алергенами КДП з бронхіальною астмою, повідомлялося про зменшення денної сонливості та безсоння.

У даному пошуковому аналізі дослідження CARIOCA, проведеного в реальних умовах, дослідники прагнули вивчити, як СЛІТ КДП СЯ у формі таблеток впливає на симптоми та загальний стан хворих, які страждають на респіраторну алергію на КДП. Зокрема, завданням було охарактеризувати наявність безсоння та денної сонливості у пацієнтів з АР та/або бронхіальною астмою, які отримували таблетки SQ HDM SLIT.

Пацієнтам призначали таблетки SQ HDM SLIT при КДП-АР середньої та високої тяжкості, який зберігався, незважаючи на застосування лікарської терапії для полегшення симптомів, або при КДП-асоційованій бронхіальній астмі, яка не піддавалася ефективному лікуванню за допомогою інгаляційних кортикостероїдів та була пов'язана з КДП-АР середньої чи високої тяжкості. Порушення сну оцінювали за допомогою шкали сонливості Епворта (ESS) та опитувальника для оцінки тяжкості безсоння (ISI).

На першому етапі було набрано загалом 1526 дорослих учасників. У підсумковий аналіз було включено 1483 випробуваних. На початку дослідження 41,5% цих пацієнтів відчували проблеми зі сном, при цьому 77,0% з них страждали від безсоння, а 28,9% відчували надмірну сонливість у денний час. Слід зазначити, що у хворих з неконтрольованим АР спостерігалася значно більша частота безсоння (83,1%) порівняно з пацієнтами з контрольованим АР (52,6%).

У ході дослідження 48,3% та 59,7% добровольців повідомили про позитивну динаміку, що перевищує мінімальну клінічно значущу різницю за оцінками ISI та ESS відповідно. Результати виявились обнадійливими: лікування препаратом SQ HDM SLIT у формі таблеток забезпечило суттєве зменшення безсоння та денної сонливості за суб'єктивною оцінкою осіб із КДП-АР та порушеннями сну, пов'язаними з бронхіальною астмою.

Джерело:

Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology

Стаття:

SQ HDM sublingual immunotherapy tablet for the treatment of HDM allergic rhinitis and asthma improves subjective sleepiness and insomnia: an exploratory analysis of the real-life CARIOCA study

Автори:

D Jaffuel et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: