EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
вагітність вагітність
вагітність вагітність

Що нового?

Жінки, які приймають міфепристон, повинні бути обізнані з високою частотою розвитку кровотеч до початку застосування мізопростолу.

Результати недавнього дослідження, опубліковані у журналі Maternal-Fetal Medicine, свідчать про те, що припинення кровотечі через 2 тижні є прогностичним фактором ефективної медикаментозної індукції переривання вагітності на ранніх термінах.

Мета цього проспективного спостережного когортного дослідження, проведеного Simon-Hermann Enzelsberger та співавт., полягала у підвищенні ефективності консультування жінок шляхом інформування про характер кровотеч після медикаментозного переривання вагітності на ранніх термінах у домашніх умовах за допомогою комбінації міфепристону та мізопростолу та оцінки характеру кровотеч як прогностичного фактору.

До дослідження було включено 197 жінок із запланованим перериванням вагітності на ранніх термінах, які вибрали комбінацію міфепристону в дозі 200 мг та мізопростолу у дозі 800 мкг для проведення процедури в домашніх умовах. З моменту прийому міфепристону пацієнтки вели щоденник, у якому щодня протягом 14 днів відзначали характер вагінальних кровотеч. Успіх процедури визначали як відсутність виявлених залишкових продуктів зачаття через 3 місяці. З урахуванням всіх критеріїв до аналізу були включені дані 154 жінок, з яких 40,0 % повідомили про розвиток кровотечі на фоні застосування міфепристону та мізопростолу. Середня тривалість вагінальної кровотечі, включаючи кров'яні виділення, становила 13 днів. Імовірність присутності залишкових продуктів зачаття була приблизно в 6 разів вищою у групі з постійною кровотечею порівняно з групою, в якій кровотеча припинилася через 2 тижні. Було встановлено можливий зв'язок між підвищеним рівнем лейкоцитів у сироватці крові на початку терапії та присутністю залишкових продуктів зачаття.

Джерело:

Maternal-Fetal Medicine

Стаття:

Bleeding pattern after medical management of early pregnancy loss with mifepristone–misoprostol and its prognostic value: a prospective observational cohort study

Автори:

Simon-Hermann Enzelsberger і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: