EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
FDA FDA
FDA FDA

Що нового?

У повідомленні від 8 жовтня 2021 р. у розділі «Інформація про безпеку лікарських засобів» Управління контролю якості продуктів харчування та лікарських засобів (FDA) інформує, що використання безголкових пристроїв для введення дермальних філерів в області губ, обличчя та в інших ділянках тіла є небезпечним.

Це повідомлення з безпеки було опубліковано на користь громадськості та працівників охорони здоров'я, щоб попередити про небажані явища, пов'язані з використанням безголкових пристроїв для ін'єкцій.

Безголкові пристрої для ін'єкцій не схвалено FDA. Вони представлені на ринку як ручки Hyla-pen, ручки з гіалуроновою кислотою, мікроінжектори, ручки високого тиску, ручки-розпилювачі та шприци для неінвазивних небулайзерів і продаються без рецепта та без консультації з ліцензованим медичним закладом. Їх пропонують для зменшення зморшок, збільшення обсягу губ і навіть зміни форми носа.

Медичні заклади та пацієнти повинні знати, що ці пристрої не схвалені FDA, та їх застосування пов'язане з розвитком серйозних побічних ефектів, таких як необоротне ушкодження в ділянці використання (очі, шкіра, губи). Безпечні та схвалені філери призначені для застосування ліцензованими фахівцями з використанням голки та шприца або канюлі та лише за призначенням лікаря.

FDA вестиме моніторинг онлайн-платформ, які пропонують і рекламують ці несхвалені безголкові пристрої, і здійснить необхідні дії для охорони здоров'я людей. Крім того, пацієнти та медичні установи повинні проявляти пильність щодо незатверджених безголкових пристроїв та не повинні їх використовувати без згоди лікаря.

Джерело:

FDA

Стаття:

FDA In Brief: FDA Warns Public and Health Care Professionals Not to Use Needle-free Devices for Injection of Dermal Fillers

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ru en ua
Спробуй: