EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Терапія аброцитинібом дозволяє знизити виразність симптомів і покращує якість життя пацієнтів з атопічним дерматитом Терапія аброцитинібом дозволяє знизити виразність симптомів і покращує якість життя пацієнтів з атопічним дерматитом
Терапія аброцитинібом дозволяє знизити виразність симптомів і покращує якість життя пацієнтів з атопічним дерматитом Терапія аброцитинібом дозволяє знизити виразність симптомів і покращує якість життя пацієнтів з атопічним дерматитом

Що нового?

Застосування аброцитиніба для прийому всередину може забезпечити зниження виразності симптомів і поліпшити якість життя у пацієнтів з атопічним дерматитом.

Дані об'єднаного аналізу трьох досліджень, опубліковані в American Journal of Clinical Dermatology, свідчать, що регулярне застосування аброцитиніба всередину один раз на добу (селективний інгібітор янус-кінази 1-го типу) в дозі 100 або 200 мг здатне забезпечити ефективне поліпшення симптомів і якості життя, пов'язаного зі здоров'ям (ЯЖ), у підлітків і дорослих з атопічним дерматитом (АД) середнього та тяжкого ступеня.

Jonathan I. Silverberg і співавт. вивчали ефекти застосування аброцитиніба у пацієнтів з АД щодо результатів специфічних ознак і симптомів захворювання, що повідомляються пацієнтами, а також оцінки якості життя. Були проаналізовані зведені дані одного дослідження IIb фази і двох досліджень III фази, в яких взяли участь 942 пацієнта з атопічним дерматитом.

Аналіз результатів з суб'єктивною оцінкою пацієнтами, включав оцінку виразності свербежу (за шкалою оцінки нічного свербежу (NTIS)), оцінку загальної тяжкості захворювання і оцінку ознак і симптомів захворювання за різними шкалами. Також оцінювали рівень тривоги і депресії (госпітальна шкала тривоги і депресії (HADS)), стомлюваність, вплив захворювання на якість життя і загальний стан здоров'я. Активність і загальну працездатність серед працюючих пацієнтів оцінювали за допомогою опитувальника продуктивності праці і порушень активності при атопічному дерматиті (WPAI: AD).

Було встановлено, що пацієнти, які приймали аброцитиніб в дозі 200 мг, 100 мг і плацебо з 2-го по 12-й тиждень відзначали поліпшення за всіма критеріями (див. Таблицю 1):


Результати даного аналізу дозволили отримати важливу інформацію про ефективність аброцитиніба на думку пацієнтів, а також доповнити повідомлені лікарем дані про ефективність і безпеку препарату.

Джерело:

American Journal of Clinical Dermatology

Стаття:

Impact of Oral Abrocitinib Monotherapy on Patient-Reported Symptoms and Quality of Life in Adolescents and Adults with Moderate-to-Severe Atopic Dermatitis: A Pooled Analysis of Patient-Reported Outcomes

Автори:

Jonathan I. Silverberg і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: