EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Бімекізумаб ефективніший в лікуванні бляшкоподібний псоріазу, ніж адалімумаб Бімекізумаб ефективніший в лікуванні бляшкоподібний псоріазу, ніж адалімумаб
Бімекізумаб ефективніший в лікуванні бляшкоподібний псоріазу, ніж адалімумаб Бімекізумаб ефективніший в лікуванні бляшкоподібний псоріазу, ніж адалімумаб

Що нового?

Застосування бімекізумаба може полегшувати симптоми бляшкоподібного псоріазу.

Результати опублікованого в The New England Journal of Medicine 56-тижневого дослідження свідчать, що бімекізумаб більш ефективно полегшує симптоми бляшкоподібний псоріазу протягом 16 тижнів, ніж адалімумаб. Однак його застосування пов'язане з більш високою частотою розвитку кандидозу порожнини рота і діареї. Річард Б. Уоррен і співавтори дослідили безпеку і ефективність бімекізумаба (моноклонального антитіла IgG1) і адалімумаба (інгібітор фактора некрозу пухлини) при бляшкоподібному псоріазі.

У дослідження включили 478 пацієнтів (середній вік: 44,9 року) з бляшкоподібним псоріазом помірного та тяжкого ступеня важкості. Учасників рандомізовали у три групи:

  • бімекізумаб в дозі 320 мг підшкірно (п/ш) кожні 4 тижні протягом 56 тижнів (n = 158);
  • бімекізумаб в дозі 320 мг п/ш кожні 4 тижні протягом 16 тижнів, потім кожні 8 тижнів протягом 16-56 тижнів (n = 161);
  • адалімумаб в дозі 40 мг п/ш кожні 2 тижні протягом 24 тижнів, потім бімекізумаб в дозі 320 мг п/ш кожні 4 тижні до 56 тижнів (n = 159).

Вихідний середній показник індексу поширеності та тяжкості псоріазу (за шкалою PASI) становив 19,8. На 16-му тижні відповідь за критеріями PASI 90 спостерігали у 86,2% пацієнтів, які отримували бімекізумаб, і у 47,2% пацієнтів, які отримували адалімумаб. Загальна оцінка захворювання дослідником (Investigator's Global Assessment, IGA) як «0» (чиста шкіра),  або «1» (майже чиста шкіра), була у 85,3% пацієнтів, які отримували бімекізумаб, і у 57,2% пацієнтів, які отримували адалімумаб (див. Таблицю нижче).


Інфекції верхніх дихальних шляхів, кандидоз порожнини рота (в основному легкого або помірного ступеня тяжкості), діарея і артеріальна гіпертензія були найбільш частими небажаними явищами, пов'язаними із застосуванням бімекізумаба. Автори дослідження відзначили, що існує необхідність проведення подальших довгострокових досліджень ефективності застосування бімекізумаба в лікуванні бляшкоподібного псоріазу в порівнянні з іншими препаратами.

Джерело:

The New England Journal of Medicine

Стаття:

Bimekizumab versus Adalimumab in Plaque Psoriasis

Автори:

Richard B. Warren і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: