EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
вагітність вагітність
вагітність вагітність

Що нового?

Був встановлений зв'язок між епідуральною інфузією ропівакаїну у поєднанні з суфентанілом та тривалим першим періодом пологів у порівнянні з епідуральною інфузією із застосуванням тільки ропівакаїну.

Застосування комбінації суфентанілу в дозі 0,5 мкг/мл і ропівакаїну 0,1 % для епідуральної аналгезії при пологах продовжувало перший період пологів. Однак це не впливало на результати для матері та новонародженого порівняно із застосуванням ропівакаїну 0,167 %. Метою даного ретроспективного когортного дослідження було вивчення дії суфентанілу, що вводиться епідурально, у комбінації з розчином ропівакаїну низької концентрації на результати для матері та дитини.

Дослідники зібрали дані жінок із одноплідною доношеною вагітністю, яким провели епідуральну аналгезію при вагінальних пологах. З урахуванням різних схем застосування препаратів при проведенні епідуральної аналгезії при пологах, породіль розділили на дві групи: групу застосування ропівакаїну (група Р, n = 1994) та групу суфентанілу у поєднанні з ропівакаїном (група СР, n = 1784). У групі Р пацієнткам проводили епідуральну аналгезію при пологах із застосуванням тільки ропівакаїну 0,167%, а у групі СР - епідуральну аналгезію при пологах із застосуванням ропівакаїну 0,1% у поєднанні з суфентанілом у дозі 0,5 мкг/мл.

Основними кінцевими точками дослідження були перебіг пологів та частота випадків підвищення температури у породіллі, розвитку дистрес-синдрому плода, післяпологової кровотечі та оцінка за шкалою Апгар менше семи балів у новонародженого через одну та п'ять хвилин після народження. Додатковими кінцевими точками були частота випадків епізіотомії, кесаревого розтину, використання інструментарію під час пологів та забруднення навколоплідних вод меконієм III ступеня.

Загалом для дослідження використали дані про 3778 пологів. Тривалість першого періоду пологів виявилася статистично значуще коротшою у групі Р проти групи СР (див. таблицю 1).

 

Статистично значущі міжгрупові відмінності у значеннях частоти випадків підвищення температури у породіль, післяпологової кровотечі, розвитку дистрес-синдрому плода та оцінок новонароджених за шкалою Апгар були відсутні. Дані за іншими кінцевими точками, що стосуються результатів для матерів, були зіставні в обох групах дослідження.

 

Джерело:

BMC Anesthesiology

Стаття:

Impact of epidural labor analgesia using sufentanil combined with low-concentration ropivacaine on maternal and neonatal outcomes: a retrospective cohort study

Автори:

Le Zhang і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: