EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
дисменорея дисменорея
дисменорея дисменорея

Що нового?

У жінок з аденоміозом у пременопаузі застосування гозереліну в дозі 10,8 мг за схемою один раз на три місяці забезпечує ефективність лікування, порівнянну із застосуванням гозереліну в дозі 3,6 мг за схемою один раз на місяць, а також характеризується схожою переносимістю та безпекою.

Результати проспективного когортного дослідження вказують, що у жінок з аденоміозом у пременопаузі, що супроводжується клінічними проявами, застосування гозереліну як у дозі 10,8 мг за схемою один раз на три місяці, так і в дозі 3,6 мг за схемою один раз на місяць протягом 3 місяців забезпечує статистично значуще зниження виразності симптомів дисменореї, анемії, концентрації ракового антигену 125 (CA125) та зменшення об'єму матки. Мета цього дослідження полягала у вивченні клінічної ефективності та безпеки застосування гозереліну за схемою один раз на три місяці порівняно з його застосуванням за схемою один раз на місяць у жінок з аденоміозом у пременопаузі.

До дослідження було включено 139 жінок із діагнозом менорагії чи дисменореї. Учасниць дослідження розділили на групи одноразового підшкірного введення гозереліну у дозі 10,8 мг (n=70) або щомісячного підшкірного введення гозереліну у дозі 3,6 мг (n=69) протягом 3 місяців. За 12 тижнів жінки приходили на контрольний візит до амбулаторного відділення.

Дослідження повністю пройшли 130 учасниць, у тому числі 68 та 62 жінки відповідно у групах застосування гозереліну у дозі 10,8 мг (n = 70) та 3,6 мг (n = 69). В обох групах дослідження було виявлено статистично значуще підвищення концентрації гемоглобіну та зниження концентрації CA125, а також зменшення об'єму матки та зниження виразності дисменореї (за числовою рейтинговою шкалою (ЧРШ)). За вивченими показниками статистично значущих відмінностей між групами виявлено не було. У порівнянні з групою застосування гозереліну в дозі 10,8 мг, сумарна частота розвитку небажаних явищ у групі застосування гозереліну в дозі 3,6 мг була дещо вищою.

Таким чином, застосування гозереліну в дозі 10,8 мг за схемою один раз на три місяці є хорошим альтернативним варіантом терапії, більш зручним для жінок з аденоміозом в пременопаузі, що дозволяє покращити дотримання режиму лікування. Крім того, застосування препарату за такою схемою є менш витратним і дозволяє звести до мінімуму кількість відвідувань амбулаторних відділень пацієнтками, що також сприяє зменшенню витрат, пов'язаних з медичним обслуговуванням, та навантаження на лікарів.

Джерело:

Gynecological Endocrinology

Стаття:

Clinical efficacy and safety of trimonthly administration of Goserelin acetate 10.8 mg in premenopausal Chinese females with symptomatic adenomyosis: a prospective cohort study

Автори:

Hao Sun і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: