EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
кеторолак кеторолак
кеторолак кеторолак

Що нового?

Встановлено ефективність та безпеку місцевого та системного застосування ін’єкційного кеторолаку для лікування болю при порушеннях з боку кістково-м'язової системи.

Ін’єкції кортикостероїдів давно використовуються як місцево, так і системно через їх знеболювальні та протизапальні властивості в умовах ортопедичної клініки. Опіоїди також використовуються в післяопераційному періоді для оптимізації контролю болю, однак як кортикостероїди, так і опіоїди не позбавлені шкоди. Кеторолак - нестероїдний протизапальний засіб - продемонстрував свою ефективність як протизапальний і знеболювальний засіб у післяопераційному періоді та поза ним з меншим ризиком місцевих і системних побічних ефектів.

Згідно з результатами систематичного огляду, у пацієнтів з порушеннями кістково-м'язової системи місцеве застосування кеторолаку знижувало інтенсивність післяопераційного болю, скорочувало тривалість госпіталізації та зменшувало залежність від опіоїдів у післяопераційному періоді. Мета дослідження полягала в оцінці ефективності, профілю безпеки та післяопераційних наслідків при застосуванні кеторолаку у вигляді внутрішньосуглобових або навколосуглобових ін'єкцій у пацієнтів з порушеннями з боку опорно-рухового апарату.

Оцінку проводили відповідно до положень документа «Переважні параметри звітності для систематичних оглядів та метааналізів» (PRISMA). Пошук відповідних публікацій виконували у таких базах даних, як EMBASE та PubMed. У ході початкового пошуку було виявлено 3978 статей, з яких після всебічної оцінки до огляду було включено 21 повнотекстовий документ. Дослідники проаналізували ці повнотекстові рукописи, що охоплюють дані понад 3100 осіб, яким було виконано ін'єкцію препарату кеторолаку.

Результати проаналізованих досліджень незмінно демонстрували високу безпеку кеторолаку при системному або місцевому застосуванні. Згідно з даними клінічних досліджень, місцеве застосування кеторолаку забезпечувало зниження інтенсивності післяопераційного болю, скорочувало тривалість госпіталізації та зменшувало залежність від опіоїдів у післяопераційному періоді. Таким чином, місцеве застосування кеторолаку у вигляді внутрішньосуглобових або навколосуглобових ін'єкцій є безпечним та ефективним додатковим або альтернативним методом лікування захворювань кістково-м'язової системи.

Джерело:

Current Orthopaedic Practice

Стаття:

Ketorolac as a Local Analgesic in Orthopaedic Conditions: A Systematic Review of Safety and Efficacy

Автори:

Joshua Eskew і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: