EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
виразка дванадцятипалої кишки виразка дванадцятипалої кишки
виразка дванадцятипалої кишки виразка дванадцятипалої кишки

Що нового?

Для загоєння виразки дванадцятипалої кишки терапія кеверпразаном у дозі 20 мг не менш ефективна порівняно з терапією лансопразолом у дозі 30 мг 1 р/добу.

У багатоцентровому подвійному сліпому рандомізованому дослідженні III фази терапія кеверпразаном у дозі 20 мг характеризувалася сприятливим профілем безпеки і була не менш ефективна порівняно з терапією лансопразолом у дозі 30 мг 1 р/добу з точки зору прискорення загоєння виразки дванадцятипалої кишки. Мета дослідження, проведеного Tan ND і співавт., полягала в оцінці ефективності терапії кеверпразаном порівняно з лансопразолом для зменшення виразності симптомів виразки дванадцятипалої кишки. Загалом 360 пацієнтів з діагностованою активною виразкою дванадцятипалої кишки були рандомізовані у співвідношенні 1:1 на отримання кеверпразану (20 мг) або лансопразолу (30 мг) протягом 6 тижнів.

Основною кінцевою точкою була оцінка частоти загоєння виразки дванадцятипалої кишки через 6 тижнів, а додаткові кінцеві точки включали оцінку безпеки лікування, зниження виразності симптомів та частоту загоєння виразки дванадцятипалої кишки через 4 тижні. Згідно з результатами аналізу повного набору даних, сукупна частота загоєння через 6 тижнів склала 94,4% (170 з 180 пацієнтів) при застосуванні кеверпразану і 93,3% (166 з 178 пацієнтів) при застосуванні лансопразолу, тобто відмінність була невеликою і становила 1,2%.

Аналогічним чином, через 4 тижні частота загоєння склала 83,9% (151 із 180 пацієнтів) при застосуванні кеверпразану та 80,3% (143 із 178 пацієнтів) при застосуванні лансопразолу. За результатами аналізу у популяції пацієнтів, які завершили дослідження без суттєвих відхилень від протоколу, частота загоєння через 6 тижнів у групах застосування кеверпразану та лансопразолу склала 98,2 % (163 із 166 пацієнтів) та 97,6 % (163 із 167 пацієнтів) відповідно, тобто відмінність була невеликою і склала 0,6%. З іншого боку, частота загоєння через 4 тижні склала 86,8% (144 із 166 пацієнтів) та 85,6% (143 із 167 пацієнтів) при застосуванні кеверпразану та лансопразолу відповідно.

Ці результати свідчать, що терапія кеверпразаном не менш ефективна порівняно з терапією лансопразолом з точки зору частоти загоєння виразки дванадцятипалої кишки як через 4, так і через 6 тижнів лікування. Частота розвитку небажаних явищ, що виникли під час лікування, у групах була порівнянною. Отже, терапія кеверпразаном є перспективним методом лікування кислотозалежних захворювань, що потребують активного зниження кислотності.

Джерело:

Clinical and Translational Gastroenterology

Стаття:

Efficacy and safety of Keverprazan compared to Lansoprazole in the treatment of duodenal ulcer: a phase III, randomised, double-blind, multicentre trial

Автори:

Tan ND і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: