EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
migraine migraine
migraine migraine

Що нового?

У короткостроковій профілактиці мігрені всі дози анти-CGRP моноклональних антитіл мають зіставну профілактичну дію з покращеною переносимістю та профілем безпеки.

Хоча на підставі невизначеності непрямих порівнянь всіх кінцевих точок було встановлено, що у пацієнтів з мігренню всі дози моноклональних антитіл до кальцитонін-ген-спорідненого пептиду (анти-CGRP-моноклональні антитіла) мають схожу переносимість, ефективність і безпеку, виконані попередні розрахунки ефекту в числовому. відношенні свідчили на користь ефективності високих доз ептинезумабу для внутрішньовенного введення (в/в) та фреманезумабу для підшкірного введення (п/к) як терапію з прийнятним рівнем переносимості та безпеки.

Дослідники виконали систематичний огляд та мета-аналіз з метою вивчення ефекту анти-CGRP моноклональних антитіл у пацієнтів з хронічною мігренню. Розширений пошук проводили за базами даних MEDLINE, реєстрами клінічних досліджень, Кокрейнівським центральним реєстром контрольованих досліджень та Embase. Мережевий мета-аналіз провели з використанням байєсівської мережі. Загалом у аналіз були включені дані 38 досліджень (5164 пацієнти з хронічною мігренню у семи рандомізованих дослідженнях), у яких курс лікування тривав щонайменше 12 тижнів.

У дорослих пацієнтів, які страждають на хронічну мігрень, ін'єкції фреманезумбу підшкірно за схемою 675 + 225 + 225 мг 1 р/міс у числовому відношенні забезпечували більш ефективне скорочення числа днів з мігренню (ДМ) порівняно з ептинезумабом у дозі 10 мг в/в (ДМ: –1,52), ептинезумабом у дозі 30 мг в/в (ДМ: –0,33), ептинезумабом у дозі 100 мг в/в (ДМ: –0,59), ептинезумабом у дозі 300 мг в/в (ДМ: –0,02), еренумабом у дозі 70 мг 1 р/міс п/к (ДМ: –0,17), еренумабом у дозі 140 мг 1 р/міс п/к (ДМ: –0,18), фреманезумабом у дозі 675 мг п/к (ДМ: –0,30), галканезумабом у дозі 120 мг 1 р/міс п/к (ДМ: –0,71) та галканезумабом у дозі 240 мг 1 р/міс п/к (ДМ: –0,58).

Проте отримані результати не були статистично значущими. Автори роботи не виявили статистично значущих відмінностей за кінцевими точками, розрахованими до 12-го тижня, за результатами прямих порівнянь моноклональних антитіл. Препарати на основі моноклональних антитіл мали порівнянні характеристики щодо безпеки, ефективності та імуногенності без статистично значущих відмінностей.

Джерело:

Clinical Neurology and Neurosurgery

Стаття:

Efficacy and Safety of Anti-Calcitonin Gene-Related Peptide Monoclonal Antibodies for Treatment of Chronic Migraine: A Systematic Review and Network Meta-Analysis

Автори:

Prashant Soni і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: