EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
розсіяний склероз розсіяний склероз
розсіяний склероз розсіяний склероз

Що нового?

Застосування озанімоду характеризується гарною довгостроковою переносимістю, безпекою та ефективністю у лікуванні рецидивного розсіяного склерозу.

Результати довгострокового додаткового дослідження вказують на те, що у пацієнтів з розсіяним склерозом застосування озанімоду (модулятора сфінгозин-1-фосфатного рецептора (S1PR) підтипів 1 (S1PR1) та 5 (S1PR5)) є безпечним, добре переноситься та стійко впливає на клінічний стан пацієнтів та магнітно-резонансні маркери активності захворювання.

Мета цього дослідження полягала в оцінці довгострокової ефективності та безпеки застосування озанімоду при розсіяному склерозі. У нього включали пацієнтів з рецидивним розсіяним склерозом, які завершили дослідження застосування озанімоду І–ІІІ фази.

Це дослідження являло собою відкрите додаткове дослідження (DAYBREAK) щодо оцінки застосування озанімоду в дозі 0,92 мг на добу. У дослідженні DAYBREAK медіана тривалості застосування озанімоду склала 46,8 (стандартне відхилення: 11,9; діапазон: 0,033-62,7) місяця, при цьому в аналіз було включено дані 2494 учасників.

У ході дослідження DAYBREAK небажані явища, що виникли в ході лікування (НЯВХЛ), аналогічні тим, що спостерігалися у вихідних дослідженнях, були зареєстровані у 2143 пацієнтів (85,9%), при цьому у 298 (11,9%) пацієнтів такі явища були важкими, а у 75 (3,0%) пацієнтів призвели до припинення лікування. Було виявлено кілька випадків розвитку серйозних інфекцій (2,8 %), НЯВЛХ із боку серця (2,8 %), підтвердженого макулярного набряку (0,2 %) та оперізуючого лишаю (1,7 %).

Скоригована річна частота рецидивів становила 0,103. У 71% пацієнтів рецидиви були відсутні протягом 48 місяців. Скоригована середня кількість нових/збільшених вогнищ на МРТ у режимі Т2 та вогнищ, посилених гадолінієм, була невеликою та порівнянною у підгрупах, виділених з урахуванням лікування у вихідному дослідженні. Таким чином, застосування озанімоду забезпечувало стабільний контроль над посиленням порушення життєдіяльності та активністю захворювання у пацієнтів із розсіяним склерозом.

Джерело:

Multiple Sclerosis Journal

Стаття:

Long-term safety and efficacy of Ozanimod in relapsing multiple sclerosis: Up to 5 years of follow-up in the DAYBREAK open-label extension trial

Автори:

Bruce AC Cree і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: