EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
ниркова коліка ниркова коліка
ниркова коліка ниркова коліка

Що нового?

При знеболюванні ниркової кольки внутрішньовенний парацетамол і внутрішньовенний кеторолак мають подібну знеболювальну дію.

Квазіекспериментальне дослідження показало, що парацетамол при внутрішньовенному введенні та кеторолак при внутрішньовенному введенні мають порівняльний аналгетичний ефект у пацієнтів з нирковою колікою без істотної різниці у небажаних ефектах та потреби в екстреному знеболювальному засобі. Дослідники хотіли оцінити вплив парацетамолу при внутрішньовенному введенні та кеторолаку при внутрішньовенному введенні на знеболювання у пацієнтів, які надходять у відділення невідкладної допомоги з нирковою колікою.

У дослідженні взяли участь 80 осіб, які були розділені на 2 групи: одна отримувала 1 г парацетамолу внутрішньовенно (група парацетамолу), інша - 30 мг кеторолаку внутрішньовенно (група кеторолаку). Ефекти оцінювалися за зміною балів за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ) до та після введення знеболювального засобу. Показники життєдіяльності реєструвалися до та після введення препарату, проводилося спостереження за виникненням небажаних ефектів та потреби в екстреному знеболювальному засобі (налбуфін). У випадках, коли потрібно додаткове знеболювання, як препарат екстреної терапії використовувався налбуфін 100 мг внутрішньовенно.

Середній вік пацієнтів у групі кеторолаку становив 37,60±14,56 років, тоді як середній вік пацієнтів у групі парацетамолу був 43,2±16,05 років. Статистично значної різниці у зниженні інтенсивності болю після прийому препарату в досліджуваних групах не спостерігалося. Крім того, потреба в екстреному знеболювальному засобі та небажані ефекти виявилися однаковими в обох групах. Таким чином, і парацетамол, і кеторолак мають подібну знеболювальну дію при нирковій коліці.

Джерело:

Pakistan Armed Forces Medical Journal

Стаття:

Comparison of Analgesic Effect of Intravenous Paracetamol with Intravenous Ketorolac in Patients Presenting With Renal Colic in the Emergency Department

Автори:

Rizwan M. H. et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: