EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

У пацієнтів, які страждають на атопічний дерматит, барицитиніб забезпечує швидке та стійке поліпшення абсолютних значень за шкалами EASI та SCORAD.

Post-hoc аналіз показав, що і барицитиніб як самостійний препарат, і його комбінація з топічними кортикостероїдами дають швидке і стійке поліпшення у дорослих, які страждають на атопічний дерматит середнього та тяжкого ступеня. Метою дослідників була оцінка результатів за Індексом поширеності та тяжкості екземи (EASI) та Індексом Атопічного дерматиту (SCORAD) в абсолютних значеннях за 16-тижневий період та встановлення зв'язку між категоріями тяжкості захворювання та покращенням якості життя.

У дослідження були включені пацієнти, які брали участь у дослідженнях 3-ї фази монотерапії (BREEZE-AD1/AD2), та комбінованої терапії з топічними кортикостероїдами (BREEZE-AD7). Аналіз був спрямований на порівняння ефектів барицитинібу у дозах 2 мг та 4 мг та плацебо. За допомогою точного критерію Фішера оцінювалися категоріальні результати.

Значно більше пацієнтів, які отримували барицитиніб, набрали 7 або менше за індексом EASI і менше 25 балів за індексом SCORAD вже на першому тижні монотерапії і на другому тижні комбінованого лікування з топічними кортикостероїдами, порівняно з пацієнтами, які отримували плацебо. Ця помітна відповідь у порівнянні з плацебо зберігалася до 16-го тижня при 7 балах або менше за індексом EASI і при індексі SCORAD менше 25 балів (таблиця 1).

Поруч із цими ефектами спостерігалося швидке поліпшення якості життя. Пацієнти, які отримували лікування барицитинібом, швидко досягли бажаних абсолютних результатів лікування за індексами EASI та SCORAD, і ці позитивні результати зберігалися протягом 16 тижнів. Поліпшення якості життя перевищувало те, що можна було припустити на підставі класифікації тяжкості захворювання на балах індексу EASI, що говорить про те, що значення за індексами, отримані при оцінці лікарями, не завжди збігаються з тим, як самі пацієнти сприймають тяжкість атопічного дерматиту.

Джерело:

Journal of Dermatological Treatment

Стаття:

Baricitinib provides rapid and sustained improvements in absolute EASI and SCORAD outcomes in adults with moderate-to-severe atopic dermatitis

Автори:

Jacob P. Thyssen et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: