EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
H. pylori H. pylori
H. pylori H. pylori

Що нового?

У порівнянні з потрійною терапією послідовна терапія може забезпечити вищі показники ерадикації H. pylori, особливо у випадках високої резистентності до кларитроміцину.

Нещодавно опубліковані систематичний огляд та метааналіз показали, що при ерадикації Helicobacter pylori (H. pylori) (послідовна терапія (ПТ) може бути більш ефективною, ніж стандартна потрійна терапія (ТТ), особливо у випадках високої резистентності до кларитроміцину. переносимості та ефективності ПТ в якості основної схеми лікування інфекції, викликаної H. pylori, в порівнянні зі стандартною ТТ.Для пошуку релевантних публікацій дослідники спочатку відібрали 2045 статей з різних баз даних, видаливши 511 повторюваних записів.

Після ретельного вивчення заголовків та анотацій вони обрали 20 публікацій для аналізу повного тексту, 15 з яких відповідали встановленим критеріям відбору. У цьому дослідженні ПТ включала план лікування, розрахований на 10 днів. Вона почалася з 5-денного курсу застосування інгібітору протонної помпи (ІПП) та амоксициліну, за яким слідував додатковий 5-денний курс ІПП, кларитроміцину (500 мг 2 р/добу) та нітроімідазолу (400 мг або 500 мг). З іншого боку, ТТ являла собою схему лікування тривалістю не менше 7 днів, що включала ІПП, кларитроміцин (500 мг 2 р/сут) і амоксицилін (1 г 2 р/сут).

ПТ представляє інтерес як основний метод ерадикації H. pylori, особливо у випадках, коли існує проблема резистентності до кларитроміцину, при цьому триваліша ПТ призводить до більш сприятливих результатів. Крім того, ПТ може забезпечити економію коштів та аналогічну прихильність до лікування в порівнянні з ТТ. Проте, дослідники підкреслюють важливість проведення додаткових досліджень для усунення обмежень, що залишилися, і всебічної оцінки довгострокової ефективності та безпеки ПТ.

Джерело:

Cureus

Стаття:

Efficacy of Sequential Therapy as the First-Line Treatment in the Eradication of Helicobacter pylori

Автори:

Yonas Tamene et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: