EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Оцінка потреби госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 в седативних препаратах Оцінка потреби госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 в седативних препаратах
Оцінка потреби госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 в седативних препаратах Оцінка потреби госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 в седативних препаратах

Що нового?

Пацієнтам з COVID-19 в критичному стані потрібна більша кількість інфузій седативних і аналгетичних препаратів.

У виданні American Journal of Health-System Pharmacy були опубліковані результати нещодавнього ретроспективного одноцентрового когортного дослідження. Вони підтвердили збільшення використання седативних препаратів у пацієнтів в критичному стані з COVID-19 відповідно до рекомендацій по використанню седативної терапії у пацієнтів в критичному стані.

Aditi Balakrishna і співавт. провели це дослідження, щоб оцінити використання седативних препаратів у 86 пацієнтів в критичному стані з COVID-19, що знаходилися на ШВЛ.

В рамках дослідження оцінювали регулярність застосування, дозу, комбінацію препаратів і тривалість прийому седативних препаратів у порівнянні з опублікованими рекомендаціями по седації пацієнтів в критичному стані. Також оцінювали наявність зв'язку між дозами, числом використовуваних лікарських препаратів, вихідними характеристиками пацієнтів і маркерами запалення.

Часто використовуваною в якості терапії першої лінії була комбінація пропофолу і гідроморфону, причому пропофол застосовували приблизно у 100% пацієнтів і гідроморфон - у 88%. У перші 10 днів дози седативних і аналгетичних препаратів збільшували відповідно до опублікованих рекомендацій щодо доз пропофолу (48% пацієнтів), гідроморфону (38%), кетаміну (32%), дексмедетомідіну (29%) і мідазоламу (7,7%).

На другий день у кожного пацієнта відзначали збільшення динаміки одночасного введення седативних і аналгетичних препаратів, при цьому більш ніж 50% пацієнтів потребували трьох або більше препаратів. До даної групи належали: пацієнти молодшого віку з підвищеними індексом маси тіла, концентрацією феритину і лактатдегідрогенази і більш низькими значеннями PaO2: FIO2 (відношення парціального тиску кисню в артеріальній крові до частки вдихуваного кисню); і пацієнти, яким була показана нервово-м'язова блокада.

Таким чином, у пацієнтів з коронавірусною інфекцією в критичному стані, яким потрібна штучна вентиляція легенів, відзначали більш високий рівень споживання седативних препаратів.

Джерело:

American Journal of Health-System Pharmacy : AJHP

Стаття:

An examination of sedation requirements and practices for mechanically ventilated critically ill patients with COVID-19

Автори:

Aditi Balakrishna і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: